CHP Lideri Özel'den Erken Seçim Çağrısı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesine tepki göstererek, 'Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yok, çok yakında seçim var' dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine ilişkin düzenlemeye tepki gösteren Özel, erken seçim çağrısını yeniledi.

'BUNUN ADI EMEKLİYE İHANETTİR'

Emekli zammına ilişkin konuşan Özel, şunları söyledi:

"Sadece son birkaç ayda akaryakıta yüzde 30 zam, mobil haberleşmeye yüzde 65, elektrik yüzde 38, tren biletine yüzde 26, iğneden ipliğe her şeye zam geldi, bir tek asgari ücrete zam gelmedi. Bugün Türkiye nefesini tuttu, bir maaş artışı bekliyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira, 270 dolar. Yurt dışında söylüyorsun, tercüme hatası sanıyorlar.

AK Parti geldiğinde 8 çeyrek alan en düşük emekli maaşı, 2 çeyrek alamıyor. Sayın Abdullah Güler açıkladı, 12 bin 500 lira. En düşük emekli maaşı 6 ay önce 25 kilo dana kıyma alıyor. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz bugün emeklinin cebinden 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz.

Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir; yazıklar olsun. CHP olarak bu milleti bu cendereden kurtaracağız. Sadece zenginleri kayıran, yoksulu sömüren bu sisteme son verene kadar sizin için çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz. Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yok, çok yakında seçim var."

Bakmadan Geçme