CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Adayı Cemil Tugay Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) en çok merak edilen İzmir Büyükşehir Belediye adayı belli oldu. 2019 seçimlerinde yüzde 58 oy alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve bu dönemde de adaylığı gündemde olan mevcut belediye başkanı Tunç Soyer Parti Meclisi'nden geçemedi. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? sorusu cevap bulmuş oldu.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Adayı Karşıyaka Belediye Başkanı olarak görevine devam eden Cemil Tugay oldu.
Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP, adaylarını belirlemeye devam ediyor. CHP'nin en çok merak edilen adayı ise İzmir olmuştu. Kamuoyunda Tunç Soyer'in aday gösterilmeyeceğine yönelik iddialar cevap bulmuş oldu.
CHP'nin son kurultayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana bir tavır sergilemişti. Genel Başkan seçilen Özgür Özel her ne kadar, 'Herkesi bana destek vermiş gibi kabul ediyorum' dese de kulislere İzmir dahil bazı şehirlerde değişim beklentisinin öne çıktığı yansımıştı.
CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olan dokuz isim yer almıştı. Bu isimlerden birisi de mevcut başkan Tunç Soyer'di.
CHP, İzmir'de memnuniyet anketi de yaptırdı. Genel Merkez, ilçe belediye başkan aday adaylarıyla görüşmek üzere heyetler gönderdi. Bu heyetlerin kentin önde gelen isimleriyle büyükşehir belediye başkanlığı için de özel görüşmeler yaptığı ve adayın bu doğrultuda belirlendiği ifade edildi.
CHP'nin, İzmir adayını bugün resmi olarak kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme