CHP Parti Meclisi'nden Özgür Özel'e Veto

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday krizi büyüyor. CHP Parti Meclisi'nin, Çankaya belediye başkanını Genel Başkan Özgür Özel belirlesin yetkisini oylamada reddettiği iddia edildi.

Birçok il ve ilçe adayını henüz açıklamayan CHP'de aday gösterilenler kadar gösterilmeyen isimler de tartışma konusu olmaya devam ediyor.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle başlayan kriz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in aday gösterilmemesi, Etimesgut'ta Erdal Beşikçioğlu'nun aday gösterilmesiyle devam etti.


Partide özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu'nun ağırlığı olduğu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin partiden tasviye edildiği söylentilerinin arefesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin istifaları ile kriz iyice ayyuka çıkmış durumda.


CHP'nin kalesi olarak bilinen Ankara'nın Çankaya ilçesinde de isim belirsizliği devam ediyor.
Özgür Özel'in kendisinin belirlemek istediği isme Parti Meclisi karşı çıktı.


Özel Kendi Listesinden Veto Yedi


CHP'nin genel başkan değişiminin yaşandığı 38. Olağan Kurultayı, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi ile tamamlandı. Partide 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine son vererek, 'değişimcilerin' adayı Özgür Özel'i genel başkanlık koltuğuna oturtan CHP delegesi, 60 üyeli PM'nin seçiminde de Özel'e bir anlamda güvenoyu verdi.


Kılıçdaroğlu'nu destekleyen İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın karşı liste çıkardığı Kurultay'da, Özel'in listesini sadece 11 kişi deldi. Bu da Merkez Yönetim Kurulu (MYK), belediye başkan adayları ve milletvekili adaylarını seçme dahil, parti politikalarını belirlemede en üst organ olan PM'de, Özel'in elinin güçlendiği anlamına geliyor.
Ancak bugün yaşanan gelişmeler durumun böyle olmadığını ve Özel'in kendi listesinden veto yediğini gösterdi.


Kulislere bomba gibi düşen habere göre, CHP Parti Meclisi, Çankaya belediye başkanını Genel Başkan Özgür Özel belirlesin yetkisini oylamada reddetti!
Özel'in bu karar sonrasında nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.


Çankaya için ise en çok avukat olan Hüseyin Güner'in ismi ön plana çıkıyor. İl ve İlçe teşkilatının da Güner'i desteklediği belirtilirken Güner'in Özel'e yakınlığının adaylığı konusunda sorun olabileceği iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme