CHP ve AK Parti Adaylarından Şaşırtan Jestleşme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir adayı Tunç Soyer ile AK Parti'nin İzmir adayı Hamza Dağ'ın karşılıklı jestleşmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

Türkiye'de yıllardır iktidar ve ana muhalefet partilerinin çekişmeleri, meclis kavgaları, milletvekillerinin yumruklaşmaları, ağır sataşmalar, hakarete varan ifadeler gibi konular gündem oldu.

Bu dönemde de meclisteki en hararetli tartışmalar ve genel başkan nezdindeki en ağır açıklamalar da AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partileri arasında yaşandı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP ve AK Parti belediye başkan adayları birbirlerine karşı öyle jestler yaptı ki Türkiye'nin siyasette özlediği tablolar ortaya çıktı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum ile İBB Başkanı ve CHP'nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nun çekişmelerinin aksine AK Parti İzmir Adayı Hamza Dağ ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer arasındaki jestleşme tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Hamza Dağ olarak açıkladı.

Aday isminin açıklanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İzmir adayı Tunç Soyuer'den unutulmayacak bir mesaj geldi.

Soyer, AK Parti'nin İzmir Adayı Dağ'ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir'de temas halinde çalıştığımız Adalet ve Kalkınma Partisi eski milletvekili Sayın Hamza Dağ'ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması nedeniyle tebrik ediyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Soyer'in bu jest ve nezaket içeren mesajına Hamza Dağ'dan cevap gecikmedi.

Dağ da aynı nezaketler Soyer'e cevap vererek teşekkürlerini iletti.

Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı cevap niteliğindeki açıklamada, şu fadelere yer verdi; “Sayın Tunç Soyer Beyefendi'ye güzel dilek ve temennileri için teşekkür ediyor, İzmir için güzel bir seçim dönemi olmasını diliyorum.”

En çok çekişme içerisinde olan iki partinin adaylarının birbirine karşı attığı mesajlar taktirle karşılandı.

Siyasette nefret dilinin yerinin nezaket dilinin almış olması sosyal medya kullanıcılarının, gazetecilerin ve toplumun önde gelen isimlerinin de dikkatini çekti.

Sosyal medya kullanıcıları her iki ismi de nezaketlerinden dolayı tebrik etti.

Soyer ve Dağ arasındaki bu jestleşmenin diğer adaylara da örnek olması temennisinde bulunuldu.

Bakmadan Geçme