Cihantimur'a Savcıdan Sert Tepki

Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok'un Boston'daki mahkemesi devam ediyor. Cihantimur'un avukatlarının müvekkilinin kefaletle serbest kalması için mahkemeye 2 milyon dolarlık teminat teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen 2 araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci yaşamını yitirmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, ikilinin önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri saptanmıştı. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston'da yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili yargılamada tutukluluk halinin devamına hüküm verildi.

VOA Türkçe'den Mehmet Sümer ve Can Kamiloğlu'nun haberine göre Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ailesi, sanıkların kefaletle serbest kalması için girişimlerini devam ettiriyor.

SAVCIDAN SERT TEPKİ

Diğer taraftan Cihantimur'un avukatlarının çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğuna dair yaptıkları savunmaya cevap veren ABD'li Savcı Kristin Kearney'in hapishanedeki şartların uygun olduğunu belirterek sanığın milyon dolarlık evlerde yaşadığı için hapishane şartlarını beğenmemiş olabileceğini belirtmesi de medyada gündem oldu.

EYLEM TOK İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Davaya bakan Yargıç Donald L. Cabell, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, Timur Cihantimur'un tutukluk halinin devamına karar verdi. Üçüncü duruşmanın tarihi ise henüz belirtilmedi.

Oğlu Timur Cihantimur ile aynı davada yargılanan Eylem Tok ise 27 Haziran'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Bakmadan Geçme