Cinsel İstismara Uğradığını Söyleyip Sosyal Medyadan Yardım İstemişti Bakanlık Duruma El Attı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya: ' Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılmış, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır.'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda cinsel istismara uğradığını ve tehdit edildiğini belirterek yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kız ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, genç kızın koruma altına alındığı belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"18.10.2024 günü sosyal medyadan yayın yapan F.A. isimli kızımızın Karabük ili Safranbolu ilçesinde olduğu tespit edilmiş 18.10.2024 günü gece saat 23.50 sıralarında kendisiyle irtibata geçilmiştir. Karabük Valiliğimiz koordinesinde; Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılmış, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır. Kızımız devletimizin koruması altındadır. Soruşturma, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımızca kızımızın adliyede 'Adli Görüşme Odasında (AGO)' psikolog eşliğinde ifadesinin alınmasına başlanılmıştır. Konuyla ilgili iddiaların detaylı araştırılması devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

MUHABİR

Bakmadan Geçme