Cübbeli Ahmet: 'Arabı Sevmek İmandır, Sevmemek Kafirliktir'

Cübbeli Ahmet'in İsmailağa Cemaati'ne ait Lalegül TV'de yapmış olduğu konuşmasının bir bölümüne Arap halkına övgü ile bahsettiği ve hadis-i şerif olduğunu iddia ettiği 'Arabı Sevmek İmandır, Sevmemek Kafirliktir' ifadeleri yeniden gündem oldu.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün Arap halkı ile ilgili geçmişte söylediği ifadeler yeniden gündem oldu.


Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak karşılaşmadan önce yaşanan “Atatürk” krizi nedeniyle başka bir tarihe ertelenen Süper Kupa maçı sonrasında Türkiye'de “Arap” tartışması başladı.

“Arabı Sevmek İmandır, Sevmemek Kafirliktir"

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Süper Kupa tartışmasını Arap ve İslam düşmanlığı haline dönüştürürken yaptığı açıklamalar ve söylemleriyle sık sık gündeme gelen Cübbeli Ahmet'in geçmiş dönemde İsmailağa Cemaatine ait Lalegül TV'de yapmış olduğu konuşmasının bir bölümünde geçen Arap halkına yönelik övgüleri tekrar gündem oldu.

Konuşmasında, hadis-i şerif olduğunu iddia ettiği; “Araplar faziletli bir millettir. Arabı sevmek imandır, sevmemek kafirliktir.” ifadesine yer veren Cübbeli Ahmet, Süper Kupa tartışmalarının yaşandığı bu günlerde sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden oldu.

Hadis Kaynaklarında Yok

Cübbeli Ahmet'in hadis-i şerif olduğunu iddia ettiği sözlerinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere İslam camiasında referans olarak kabul edilen Buhari ve Müslim gibi hadis kaynaklarında da böyle bir hadis yer almıyor.

Cübbeli Ahmet, konuşmasının devamında hadis olarak iddia ettiği sözler sonrasında kendi kitabını kaynak göstererek, “Getirin kitabımı” ifadesine yer veriyor.

Bakmadan Geçme