Cübbeli Ahmet İç Savaş Uyarısında Bulunmuştu! Avcılar'da Bir Evde 2 Law Silahı Bulundu, Law Silahı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

İstanbul'da bir evin bodrumunda 2 adet lav silahı bulunması tüm dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu. Kamuoyunda Law silahı nedir, özellikleri nelerdir? Law silahı kullanım alanları nelerdir? Sorusunun cevabı merak konusu oldu.

İstanbul Avcılar'da bir evin bodrum katında iki adet law silahı bulundu. Silahlar vatandaşlar tarafından bir iş yerine getirilirken, polis ekipleri konu ile ilgili çalışma yaptı.

Olay, dün akşam saatlerinde İstanbul Avcılar Denizköşkler Mahallesi Hasan Çelebi Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerindeki bir binanın bodrum katında temizlik yapılırken bir çuval içerisinde iki adet law silahı bulundu. Çuval, Denizköşkler Caddesi üzerindeki bir iş yerine getirilirken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler caddeyi güvenlik şeridi çekerek kapatırken olay yeri inceleme ekipleri iş yerine gelerek çalışma yaptı. Konu ile ilgili bir kişi ise gözaltına alındı.

CÜBBELİ AHMET SAVAŞ UYARISI YAPMIŞTI!

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yaptığı açıklamada savaş uyarısında bulunarak "Önümüzdeki süreçte iç savaş ve dış savaş var. Karadeniz dağlarında mermilerinizi boşa harcamayın." ifadelerine yer vermişti.

ERGENEKON SORUŞTURMASI DA BU ŞEKİLDE BAŞLAMIŞTI!

Yıllar sonra kumpas olduğu açıklanan Ergenekon örgütü soruşturması da bir evde bulunan el bombaları ile başlatılmıştı.

İddia edilen Ergenekon örgütü soruşturması ilk kez 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası bulunması sonucunda başladı. İlk duruşması 20 Ekim 2008'de Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen davalarda 400 civarında sanık Ergenekon üyesi olmakla suçlandı.

LAW SİLAHI NEDİR?

Law silahı, "Light Anti-tank Weapon" (LAV) kısaltmasıyla bilinen, hafif anti-tank füzesi sistemidir. Genellikle taşınabilir bir roketatar olarak kullanılır ve zırhlı hedeflere karşı etkili bir silah olarak tasarlanmıştır. LAW, Kore Savaşı'nda ABD piyadelerinin ana tanksavar silahı olan bazukanın yerini aldı. TSK tarafından da kullanılmaktadır. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından Eşek Arısı adı verilmiş olan bir sürümü de üretilmektedir.

LAW SİLAHI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

LAW (Light Anti-tank Weapon) silahının temel özellikleri şunlardır:

Taşınabilirlik: Genellikle tek kişilik taşıma ve kullanıma uygun, hafif ve kompakt bir yapıya sahiptir.

Ateşleme Mekanizması: Kullanıcı, hedefi belirledikten sonra füzeyi ateşleyebilir. Genellikle tek kullanımlıktır.

Menzi̇l: Farklı modellerin menzili değişiklik gösterse de genellikle 200-300 metre aralığındadır.

Hedefleme: Genellikle basit bir hedefleme sistemine sahiptir; bazı modellerde görüş dürbünü bulunabilir.

Yüksek Patlayıcı Düşük Patlama (HEAT): Çoğu LAW modeli, zırh delici yüksek patlayıcı (HEAT) başlıkları kullanır, bu da zırhlı hedeflere karşı etkili olmasını sağlar.

Kullanım Kolaylığı: Eğitim gereksinimleri düşüktür; kısa süre içinde kullanılabilir hale gelir.

MUHABİR

Bakmadan Geçme