Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaşı da Enflasyona Yenik Düştü

Erdoğan 2019 yılında aldığı 74 bin 500 TL maaşla 13 bin 500 dolar alabilirken, 2024 yılında aldığı 183 bin TL maaşla 6 bin dolar alabiliyor.

Türkiye'deki ekonomik tablo her geçen gün alarm veriyor. Yükselişi bir türlü durdurulamayan ve son yılların en yüksek seviyelerine ulaşan enflasyon, sabit geliri olan işçi, memur, emekli gibi vatandaşları çok zor durumda bırakıyor.


Enflasyon karşısında gelirleri adeta küle dönen çalışanlar ve emekliler, geçinebilmek için kemerde son kalan delikleri de sıkmaya gayret gösteriyor.
İktidar, bir yandan enflasyonu düşürmeye çalışırken bir yandan da çalışanların maaşlarına zam yaparak vatandaşları enflasyon karşısında ezdirmemeye gayret gösteriyor.


Ancak yapılan zamlar enflasyonun büyüklüğü karşısında bir kaç ay geçmeden eriyip gidince vatandaşa yine kemer sıkmak düşüyor.
Enflasyonu düşürme çalışmalarında da şu ana kadar başarılı olunmuş değil. Türkiye'deki enflasyon rakamları Avrupa'daki ülkelerin tamamından çok daha yüksek seviyelerde.

Enflasyon Erdoğan'ın Maaşını da Küle Çevirdi

Enflasyon karşısında maaşları eriyen tek kesim çalışanlar ve emekliler değil.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşı da enflasyona yenik düştü.
Erdoğan'ın maaşı diğer tüm sabit gelirli vatandaşların maaşlarında olduğu gibi adeta küle döndü.

Öğretmen ve Polis Maaşına Düştü

2019 yılında 74 bin 500 TL maaş alan Erdoğan, bu maaşla 13 bin 500 dolar alabilirken 2024 yılı itibariyle aldığı 183 bin lira maaşı karşılığında sadece 6 bin dolar alabiliyor.


Erdoğan'ın maaşı döviz bazında ve yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerika'da ortalama bir öğretmen ve polis maaşına denk geliyor.
Amerika'da öğretmenler ve polisler yılda ortalama 70-75 bin dolar kazanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllık kazancı da (şuanki maaş ve dolar kuruna göre) 72 bin dolara denk geliyor.

Bakmadan Geçme