Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı Verdi! Sokak Köpeği Sorunu Tarih Oluyor

Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan sokak köpeği konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeminden düşmüyor. Erdoğan, çok şikayet alıyoruz diyerek talimatı verdi. Sorunun biran önce özüme kavuşturulması gerekiyor.

Türkiye'de özellikle çocukların ve yaşlı insanların korkulu rüyası haline gelen, insanların okula, işe ve evlerine gitmeye dahi korkmaya başladığı sokak köpeği sorununa kalıcı çözüm bulunabilmesi için düğmeye basıldı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi tüm belediye başkan adayının ortak vaadi olmasına rağmen seçimden sonra unutulan sokak köpeği sorununa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakan ve bürokratlardan sokak köpekleri hakkında bilgi aldığı ve kurmaylarına "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diyerek talimat verdiği iddia edildi.

MASADA 3 FORMÜL VAR

AK Parti'de yapılan sokak hayvanları zirvesinde İngiltere, İtalya ve Portekiz'de uygulanan "Sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının acısız bir şekilde uyutulması" yönteminin gündeme geldiği öne sürülüyor.

Başıboş köpeklerin sebep olduğu yaralanma ve ölüm olayları son dönemde Türkiye gündeminden düşmezken, vatandaşlardan gelen şikayetlerin AK Parti'de yapılan sokak hayvanları zirvesinde de gündeme geldiği öğrenildi.

ÇALIŞMALAR AŞAMALI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK

Zirvede her ilde barınakların kapasitesine göre çalışmaların aşamalı sürdürülmesinin en doğru yol olduğu aktarılırken, etap etap kısırlaştırma ve aşılama yapılması, köpeklerin sahiplendirilmesi için belli bir süre verilmesi, bu sürenin sonunda sahiplendirilmeyen hayvanların uyutulması önerisinin gündeme geldiği öğrenildi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme