Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaz Aylarında Etkin Operasyonlar Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 1 yılda PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 7'si kırmızı kategoride aranan, toplam 1045 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Erdoğan, 'Yaz ayları boyunca çok daha kararlı ve sonuç alıcı operasyonlar gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkan satır başları:

2 yıllık yoğun eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan mezuniyet sevincini yaşayan 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Bugün 15 farklı ülkeden 94 misafir öğrencimizi mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz ülkelerine döndüklerinde aldıkları üst düzey eğitimle kendi vatandaşlarına hizmet edeceklerdir. Yurt dışı ziyaretlerimizde Türkiye mezunlarının hayatın farklı alanlarında da farklı konumlara geldiğini görüyoruz. Türkiye gibi bir ülkeyi ırkçı lümpen faşizminin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin gönül elçileri kadrosuna katılan mezunlarımızın gayretleriyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız.

"HUKUKUN DIŞINA ÇIKILARAK DEVLETE HİZMET EDİLMEZ"

Ekonomimize zarar verilmesine izin vermeyeceğiz. Emniyet teşkilatımızın 2 bin 366 yeni neferle milletimize karşı sorumluluklarını daha etkin şekilde yerine getirecektir. Vebalı ağır olduğu kadar mesuliyeti yüksek mesleği icra ederken hukuka ve kanuna harfiyen uyacağınıza inanıyorum. Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasında dolanarak, toplumda düzen sağlanmaz. Ülkemiz geçmişte kendini hukukun üstünde gören bürokratik vesayetten çok çekmiştir. Ne güvenlik sağlanmış, ne de terörle mücadelede arzu edilen neticeye ulaşılabilmiştir. Biz bu dönemi Türkiye'nin kayıp yılları olarak değerlendiriyoruz. Çalışma prensibimiz açıktır. Vatandaşın canına, malına, namusuna, özgürlüklerine ve güvenliğine kast eden alçaklara karşı asla müsamahakar davranmayacaksınız.

Bakmadan Geçme