Deprem'de kızımın yüz derisi, yüzüme yapıştı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Şule Alıcı eşi ve iki çocuğuyla birlikte on iki şubat ilçesindeki evlerinin enkazından kaldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Şule Alıcı eşi ve iki çocuğuyla birlikte onikişubat ilçesindeki evlerinin enkazından kaldı.


Şule Alıcı yavrularını hayatta tutmak için hareket etmeye çalıştı ancak başaramadı. Çaresiz onlarla konuşup moral vermeye çalıştı.


'VEDALAŞMAYMIŞ.

Oğlum bana anneciğim bizden memnun musun diye sordu. Çok şaşırdım duyunca. Ben dedim tabii ki çok memnunum. Biriniz tosunumsunuz biriniz topaçımsınız dedim. Sonrasında düşündüğüm zaman sanki orada bir vedalaşmaymış gibi

'İLK SORDUĞU ŞEY.

Kendime geldiğimde kızımla biz yataktan aşağıya inmiştik. Eşim yere düşmüştü yataktan. Sonra ben eşimi kaldırmak için elimi uzattım dedim eşime deprem oluyor hadi kaçalım onu da kaldırayım beraber kaçalım diye düşündüm 3 saniye sürmedi yıkıldı zaten.


Aşağı düşer düşmez eşimin ilk sorduğu şey bana neden böyle oldu, ben de cevap olarak ona biliyorduk bir gün deprem olacağını ve oldu dedim. Nasıl çıkacağız şimdi buradan dedi…

'ÇOK ZEKİ BİR ÇOCUKTU'

Kızım çok korkmuştu. Çok akıllı bir kızdı. Çok zeki bir çocuktu. Zaten deprem gerçeğini biliyordu biz ona sürekli anlatıyorduk farkındaydı. Ben ona deprem olduğunu şu an enkazda olduğumuzu ve sakin olması gerektiğini anlattım.

'YANAĞIMIZ BİRBİRİNE BİRLEŞİKTİ'

Kızımla bizim yanağımız birbirine birleşikti sonrasında aradan biraz zaman geçmiş olsa ki ara ara kızımla sohbet ediyorduk bu arada sürekli dua okuyorduk. Kızım zaten birçok duayı biliyordu.

'YÜZÜNDEKİ DERİ BENİM YÜZÜME YAPIŞTI'

Sürekli dua okuyorduk. Sonrasında yanılmıyorsam hatırladığım kadarıyla kızım bir gün sonra vefat etti kucağında. Kızımla bizi enkazda birbirimizden ayırırken kızımın yüzündeki deri benim yüzüme yapıştı ve bir ay boyunca onu silip zor çıkarttılar. Onun derisi benim yüzümdeydi.


'KOKUSU BANA KÖTÜ GELMİYORDU'

Sıcak olduğu için ve çok sıkıştığımız için kızım bir müddet sonra kokmaya başladı. Ben onun kokusunu duyuyordum, anneliğin verdiği bir duygudan olsa gerek inanılmaz kötü bir koku ama bana kötü gelmiyordu. Yani kendi kendimi teselli ediyordum. Şule bu senin kızının kokusu. Bu kötü olsa ne kadar kötü olabilir ki…

Tarifsiz acı! Şule Alıcı enkaz altında yaşadıklarını A Haber'de gözyaşlarıyla anlattı: Kızım bir gün sonra kucağımda vefat etti! Yüzündeki deri benim yüzüme yapıştı.


'ELİ ACISI DA NEFES ALMAM İÇİN ÇABALADI'

Sonrasında çok küçük bir delik vardı orada benim nefes alabildiğim. Benim kolumun bir tanesi eşimle kızımın altında kaldı. Diğer kolum da yukarıdaydı. Oradan sadece oksijen alabiliyordum. Oraya da bir tane taş yuvarlanıp geliyordu kapanıyordu orası.

Eşime söylüyordum nefes alamıyorum diye onun da eli çok acıyordu. Yine de elinin acımasına rağmen benim nefes almam için oradaki taşı bir müddet çekiyordu.

YERİM TESPİT EDİLİNCE EŞİM VEFAT ETTİ

Sonrasında UMKE ekipleri bizim sesimizi duymaya başladılar. Onların çabasıyla bana ulaşıldı.

Yerim tespit edilmeye başlayınca eşim vefat etti.

1 HAFTA ÖNCE TABURCU OLDU

Şule Alıcı asrın felaketine evinde 2 çocuğu ve eşiyle yakalandı. Saniyeler içerisinde oturdukları apartman yerle bir oldu. Eşi ve 2 çocuğunu kaybetti. Kendisi ise 2 buçuk gün sonra kurtarıldı.1 yıllık zorlu tedavinin ardından 1 hafta önce taburcu oldu.

Tarifsiz acı! Şule Alıcı enkaz altında yaşadıklarını A Haber'de gözyaşlarıyla anlattı: Kızım bir gün sonra kucağımda vefat etti! Yüzündeki deri benim yüzüme yapıştı...
Acılı anne hayata tutundu ancak acı bir sınavla daha yüzleşti.



'FOTOĞRAFLARA BAKAMADIM'

- Psikiyatri ilacı kullanmadım kitap okudum bol bol. Bir süre fotoğraflara bakamadım. İlk defa 8'inci ayda baktım. Fotoğraflara baktığımda çok canım yandı.


'ÇOK GÜZEL BİR EVLİLİĞİMİZ VARDI'

- Ama dedim ki kendi kendime yani sen artık engelli olabilirsin. Çünkü herkes bir engelli adayı. Ama ben güçlü olmam lazım. Ben zaten kişilik olarak çok güçlü bir kadınım. Kolay kolay üzülmeyen yıpranmayan mantıklı hareket eden kendine güvenen. Eşimle severek evlenmiştik. Çok güzel bir evliliğimiz vardı. Örnek bir aileydik.


'BİZİ GÖRÜYORLAR'

- Onlar şu anda varlar. Biz göremiyoruz ama onlar bizi görüyorlar. Ben sadece diyorum ki hasret var ayrılık yok. Onların yanında olacağıma inanıyorum.

Tarifsiz acı! Şule Alıcı enkaz altında yaşadıklarını A Haber'de gözyaşlarıyla anlattı: Kızım bir gün sonra kucağımda vefat etti! Yüzündeki deri benim yüzüme yapıştı.


'BENİ BEKLEDİKLERİNİ BİLİYORUM'

- O yüzden… Yani aslında en güçlü tarafı bu. Şehit olduklarını bilmek ebedi bir hayatta orada kavuşacağımızı biliyorum. Beni beklediklerini biliyorum…

.

Bakmadan Geçme