Depremzedeler ev beklerken konutlar satılıyor

Osmaniye'de Toplu konutların satışındaki önemli iddia, aynı kişi ve şahısların birden fazla daireyi satın aldığı ve bu daireler üzerinden ticaret yaptıkları oldu. Düziçi'nin kırsal kesiminde bulunan konutların yaklaşık 200 metre ilerisinde depremzedelerin kaldığı bir konteyner kent bulunuyor.

Türkiye'de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

Depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13 milyon yurttaşın etkilendiği depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elzığ illerinde resmi açıklamalara göre; 53 bin 537 kişi yaşamını yitirdi, depremlerden 11 ilde 14 milyon kişi etkilendi.


'TOKİ EVLERİ EMLAKÇILARIN KİRALIK VE SATILIK İLANLARINDA'


Osmaniye Düziçi 2. Etap Toplu Konutları'nda bulunan 165 daire, 3 Ekim 2023 günü TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkartıldı. En düşük daire fiyatının 580 bin lira belirlenen konutların açık artırmayla satışı Osmaniyeliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Toplu konutların satışındaki önemli iddia ise aynı kişi ve şahısların birden fazla daireyi satın aldığı ve bu daireler üzerinden ticaret yaptıkları oldu. Düziçi'nin kırsal kesiminde bulunan konutların yaklaşık 200 metre ilerisinde depremzedelerin kaldığı bir konteyner kent bulunuyor.

Bakmadan Geçme