Devlet Bahçeli Öcalan'a Sayın Der mi? DEM Partili Vekilden Bahçeli'ye Öcalan İçin Sayın Talebi

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan için Meclis'te konuşsun çağrısının yankıları devam ederken DEM Partili vekilden dikkat çeken bir talep geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında PKK elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan için yaptığı çağrı Türkiye'nin gündemine oturdu.

Önceki hafta partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a "örgütünü tasfiye etsin" çağrısında bulunan Devlet Bahçeli, bu sefer de Öcalan'ın TBMM'de konuşması çağrısında bulundu.

DEM Parti ve Abdullah Öcalan üzerinden açılım üzerine açılım yapan Bahçeli'ye cevaplar arka arkaya geldi.

Bahçeli'nin "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısı siyaset gündemine bomba gibi düştü.

DEM Parti'nin dahi şaşkına döndüğü ve "bu kadarını beklemiyorduk" şeklinde açıklama yaptığı çağrının ardından tepkiler arka arkaya gelmeye başladı.

DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek ise, Devlet Bahçeli'nin çağrısına dikkat çeken cevap verdi.

Çiftyürek, Bahçeli'nin Öcalan Meclis'te konuşsun çağrısının ardından, "Öcalan'a 'Terörist' değil, 'Sayın Öcalan' demelisin." diyerek cevap verdi.

Çiftyürek'in çağrısının ardından Devlet Bahçeli bebek katili Abdullah Öcalan'a ne zaman sayın diyecek? Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan'a sayın der mi? Sorularının cevabı da merak konusu oldu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme