Discord ve Telegram Kapatılacak Mı? Bakanlık Harekete Geçti! İşte Kapatılma Sebebi

Discord üzerinden canlı yayın yapan kişilerin kız çocuklarını tuzağa düşürerek şantaj yaptığı belirlenmesinin ardından bakanlık harekete geçti.

İstanbul'da Semih Çelik adındaki katil önce Eyüpsultan ilçesinde Ayşenur Halil'i, daha sonra da Fatih Edirnekapı Surları'nda İkbal Uzuner'i canice öldürdü.

Daha sonra surlardan atlayarak intihar eden katil zanlısını sosyal medyada destekleyen hesaplar olduğu belirlendi.

Anlık görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinden toplanan kişiler, özellikle kız çocuklarını tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulundukları belirlendi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun haberine göre zanlılar, kız çocuklarını tehdit ederek istismarda bulundu ve paralarını gasp etti.

Semih Çelik ile aynı sitelere girdiği ortaya çıkan hesapların yaptığı paylaşımlardaki ifadeler kan dondurdu.

TEHDİT VE ŞANTAJLA DİSCORD'DAN CİNSEL İSTİSMAR

Anlık görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinde de toplanan sapkınların, özellikle kız çocuklarını tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulundukları belirlendi.

Zanlıların kız çocuklarını adres ve ailelerinin bilgileriyle tehdit ederek santaj yaptığı ve paralarını gasp ettiği ortaya çıktı.

ŞANTAJ İLE PARAMIZI KAZANIYORUZ

Kız çocuklarını kişisel verisiyle şantaj şahıslar, Discord'ta yaptıklarını itiraf edip şu ifadeleri kullandılar:
"Kralı gelsin bu işe devam edeceğiz. Şantaj ile paramızı kazanıyoruz. İnsanlara kendini kestirdik diye bunlar oldu."

MOZART İSİMLİ TACİZCİ YAKALANDI

Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord'da Mozart kullanıcı adıyla küçük yaştaki kızlara şantaj yapan şahıs T. Develioğlu yakalandığını duyurdu.

DİSCORD VE TELEGRAM KAPATILACAK MI?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu bakanlık yetkilileriyle görüştüğünü ve Discord ve Telegram'ın kapatılabileceğini belirten paylaşımda bulundu.

Haskoloğlu paylaşımında "Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Discord ve Telegram için çalışma başlatıldığını söylediler. Buralarda küçük kızları taciz eden şahıslar hakkında IP paylaşımı yapmaz ise ilgili uygulamaların Türkiye'ye erişimi engellenecek." ifadelerine yer verdi.

????#SONDAKİKA Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Discord ve Telegram için çalışma başlatıldığını söylediler.

Buralarda küçük kızları taciz eden şahıslar hakkında IP paylaşımı yapmaz ise ilgili uygulamaların Türkiye'ye erişimi engellenecek. pic.twitter.com/x5i902qFIf — ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) October 7, 2024

Bakmadan Geçme