Dolunay ne zaman? Dolunayın etkileri nasıl olacak?

27 Aralık 2023 gecesi dolunay gerçekleşecek. Dolunay ne kadar sürecek? Dolunay insanları etkiliyor mu? Dolunay nedir?

Ay'ın Dünya etrafında dönüş yapmasıyla beraber birtakım evreleri söz konusudur. Bu evrelerden biri olarak Dolunay öne çıkar. Ayın tamamının görünmesiyle beraber yaşanan bir durumdur. Sürüncemede kalmış olan konular hakkında olumlu ya da olumsuz görüşler üzerinden ise astrolojide ele alınır.

NEDİR?

Ayın güneşe göre dünyanın ters tarafında kalmış olduğu durum Dolunay olarak ifade edilmektedir. Bu noktada ay dünyaya bağlı olarak Güneş ile ters noktalarda yer alır. Bununla beraber ayın evrelerinden biri olarak da anlatmak mümkün. Böylece Dünyanın etrafında dönen Ay'ın farklı biçimlerde görsel açıdan ortaya çıkmış halidir.

Bu evrelerden biri olarak Dolunay ise adından da Anlaşılacağı üzere tam olarak Ay'ın görünmüş halidir. Tabii gezegenlerin konumu ile birlikte ayın konumu da astrolojik bakımından önemli bir yer taşır. Bu sebepten dolayı sürüncemede olan konulardan ötürü olun ve olumsuz görüşler astroloji kapsamında ifade edilmektedir.

ASTROLOJİDE DOLUNAY

Pek çok farklı etkisi ile beraber Dolunay astrolojik bakımından önemli bir yere sahiptir. Ay'ın Güneş ile Dünya konumuna uygun olarak ters kısımda durması üzerinden Dolunay ortaya çıkar. Bu bağlamda astroloji açısından ele alındığında pek çok farklı etki ve tanımlama gösterir.

- Tamamlanma, bitiş ve sonla ilgilidir.

- Dolunay enerjisi özellikle gizli konuların açığa çıkmasına olanak verir.

- Kişisel farkındalık noktasında önemli etkileri bulunur.

- Dolunay burç ve eve bağlı olarak kişinin geleceği üzerine yorumlar sağlar.

- Yine kişinin karakteristik özellikleri ve davranışları ile ruhsal yapısı üzerinde etkisi bulunur.

Bu ve benzeri etkileri ile birlikte astrolojinin Dolunay üzerinden durumu önemli bir yer taşır. Tabii bu durumu Zodyak, gezegenlerin konumları ve kişinin doğum haritasına bağlı şekilde astroloji uzmanları tarafından ele alınır. Böylece Dolunay üzerinden astrolojide dolunayın etkileri yorumlamalar doğrultusunda ifade edilmektedir.

NE KADAR SÜRER?

Kişinin yaşamış olduğu durum ve anlık olaylar ile gelecek kapsamında dolunayın etkisi oldukça büyüktür. Bu durum ele alınan unsurlara bağlı olarak olumlu ya da olumsuz biçimde ifade edilebilir. Böyle durumlarda ise birçok kişi dolunayın etkisinin ne kadar süreceğini merak eder. Bu durum genelde Dolunay başlamadan 5 gün önce etkisini gösterir. Daha sonra Dolunay'ın sona ermesi ile beraber 5 gün daha etkisini sürdürür.

Dolunay'ın konumu ile birlikte kişinin burcu ve evi doğrultusunda doğum haritası eşliğinde olumlu veya olumsuz etkisini gösterir. Kişinin hem fiziksel hem de ruhsal bakımdan birçok yönü ile etkileyen bir durum olduğunu söylemek mümkün. Tabii bu durum detaylı olarak ele alınan birtakım kriterler doğrultusunda astroloji uzmanları tarafından ortaya çıkar.

Bakmadan Geçme