Donal Trump: "Köpek gibi hasta olsanız da oy kullanın"

Eski Başkan, oy kullandıktan kısa bir süre sonra seçmenler "hayatlarını kaybetse" bile ölümün "buna değeceğini" söyledi

"hayatlarını kaybetseler" bile ölümün "buna değeceğini" söyledi

Donald Trump, ilk büyük seçim sınavının arifesinde yaptığı cüretkar mitinginde seçmenleri "köpek gibi hasta" olsalar bile Iowa önseçimine katılmaya çağırdı.
Eski Başkan, seçmenler oy kullandıktan kısa bir süre sonra "hayatlarını kaybetseler" bile ölümün "buna değeceğini" söyledi ve kayınvalidesinin cenazesine katılabilmesi için hukuk davasının ertelenmesini reddeden New York yargıcını bir kez daha ağır bir şekilde eleştirdi.

Trump'ın bu sözleri pazar günü öğleden sonra Indianola'da yüz yüze gerçekleşen miting sırasında geldi. Trump daha önce Iowa'da planlanan diğer etkinlikleri eyaletteki kötü hava koşulları nedeniyle tele-mitinglerle değiştirmek zorunda kalmıştı.

Trump'tan ilginç açıklamalar

Eski Başkan, toplanan kalabalığa "Evde kalamazsınız" dedi.Köpek gibi hasta olsanız ve 'sevgilim, gelemeyeceğim' deseniz bile…Oy verdikten sonra hayatınızı kaybetseniz bile buna değer. Diğer yandan Trump, toplananlara "Tanrı'ya dua etmelerini" söyledi ve daha sonra Yargıç Kaplan'ı "ülkedeki en kötü yargıç" diye tanımlarken sözlerini karıştırdığı görüldü.

Bakmadan Geçme