Dünya Devi Adidas Rüşvet İle Yankılanıyor

Adidas'ın üst düzey çalışanlarının zimmete para geçirdiği iddiaları ile yankılanıyor. Bu iddiaların ardından Adidas, bir iç soruşturma başlattı.

Financial Times'a göre, Adidas'a gönderilen bir mektupta, bazı personellerinin dış hizmet sağlayıcılardan komisyon aldığı iddiaları yer aldı.

MİLYONLARCA EURO NAKİT ALDILAR

Ayrıca, Çin'deki bir başka bölümde görev yapan üst düzey bir Adidas yöneticisinin tedarikçilerden milyonlarca euro nakit para aldığı öne sürüldü.

Adidas, 7 Haziran'da Çin'de kendisine gelen bu ihbarı doğruladığını belirtti. Şirket, faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda yasal düzenlemelere ve etik standartlara uymaya kararlı olduğunu ve konuyla ilgili bir soruşturma başlattığını açıkladı.

ADİDAS LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR

Covid-19 salgınına kadar en hızlı büyüyen ve en kârlı pazarı olan Çin'de ciddi bir krizle karşılaşan Adidas, geçen yıl bu ülkedeki liderliğini yeniden kazandı. Mart ayında yaptığı açıklamada, bu yıl Çin'de toparlanma beklediğini ve 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 37'lik bir artışın ardından çift haneli bir satış büyümesi öngördüğünü belirtti.

SATIŞLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞTÜ

Uzun süreli sokağa çıkma yasaklarından etkilenen Adidas'ın satışları, 2019 ve 2022 yılları arasında önemli ölçüde düştü. Bu olumsuz gelişmeler, geçen yıl yerine eski Puma patronu Bjorn Gulden'in getirildiği Adidas CEO'su Kasper Rorsted'in görevden alınmasının ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme