Dünyanın Konuştuğu Epstein Davası TBMM Gündemine Taşındı
Dünyanın ünlü isimlerinin de adının geçtiği günlerdir gündemden düşmeyen Epstein davası, TBBM'nin de gündemine geldi. Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan Epstein olayının Türkiye ile ilişkisi olup olmadığının belirlenmesi adına TBMM'ye soru önergesi sundu.
Günlerdir tüm dünyanın konuştuğu ve aralarında ABD Başkanlarının de yer aldığı bir çok ünlü ismin geçtiği Epstein davası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı.
Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Epstein olayının Türkiye'de de büyük bir endişeye neden olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın cevaplaması üzerine Epstein davası ile ilgili meclise soru önergesi sundu.
Epstein davasının dünyayı kirli ilişkileriyle tahakküm altına alan Siyonizmin karanlığına işaret ettiğini belirten Doğan, “Bu karanlığı ortadan kaldıracak, ‘ekinleri ve nesilleri ifsad edenler'e karşı bizi koruyacak olan yalnızca kutlu medeniyetimiz ve onun değerleridir. Ülkemizde de büyük bir endişeye neden olan olaylar hakkındaki soru önergemizi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı'na sunduk” ifadelerine yer verdi.
Doğan'ın Meclis'e sunduğu soru önergesinin içeriği şu şekilde;
“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet YILMAZ'a sorulmuştur.
Jeffrey Epstein davası, cinsel istismar ve insan ticareti konularında büyük endişe yaratmaktadır. ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein'in dosyasındaki detayların yanı sıra, yer altındaki bir tünelde ortaya çıkan materyallerin hem infiale hem de büyük bir endişeye neden olduğu gözlemlenmektedir. Davaya ait dosyalarda Epstein'in pilotuna yöneltilen "Jeffrey Epstein'ın Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Asya ve diğer ülkelerden başka reşit olmayan kızları da taşıdığı (kaçırdığı) iddia ediliyor. Bundan haberiniz var mı?" sorusu özellikle 1999 Depremi sonrasında kaybolan çocukların gündeme gelmesine yol açmıştır. Davada Türkiye adı bir kez geçmiş olmasına rağmen, kaybolan çocuklarla ilgili kamuoyunda ciddi endişe bulunmaktadır. Ayrıca, 2017'de ortaya atılan Adana Meydan Doğumevi ile ilgili iddialar, 1980-1990 yılları arasında Adana'daki doğum evinde dünyaya gelen bazı bebeklerin kaçırıldığına dair soruşturmanın başlatılmasına neden olmuştur. Bu olayda Adana'da kaçırılan bebeklerin İncirlik'e götürüldüğü ve buradan Amerika'ya kaçırıldığı iddia edilmişti. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra ise bir Türk çocuğunun Hollanda'da ortaya çıkması yine bu olaylar bağlamında yeniden gündeme gelmiştir.
Bu bağlamda;
1-1999 depreminden sonra kaybolan çocuklarla ilgili daha sonra ortaya çıkan yeni gelişmeler olmuş mudur?
2- Adana'daki olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sonucu ne olmuştur?
3- Türkiye Cumhuriyeti, Epstein davasıyla ilgili bir süreç başlatacak mıdır? Davaya müdahil olacak mıdır?
4-6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinde kaybolan çocuk sayısı kaçtır? Bu konuyla ilgili bir süreç yürütülmekte midir?
5- Kamu kurumlarımızın kaybolan çocuklarla ilgili kapsamlı bir çalışması var mıdır?
6- Kaybolan çocuklarla ilgili yürütülen soruşturma sayısı kaçtır? Bu soruşturmalarda iddia edilen olayla ilişki bir bulguya rastlanmış mıdır?”