Ece Güner Milletvekili mi? Ece Güner Görevi Ne?

İYİ Parti'de istifalar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner sosyal medyadan istifa ettiğini duyurdu. İstifa sebebini "CHP ile ittifakın yapılmayacak olması sebebi ile belediyelerin AK Parti'ye geçeceğini İYİ Parti'nin kararının yanlış olduğunu ve alınan kararı desteklemeyeceğini" ifade ederek açıkladı.

ECE GÜNER KİMDİR? ECE GÜNER MİLLETVEKİLİ Mİ?

Ece Güner, 1969, Ankara doğumlu. Fransa'da büyüyen Güner, 1992'de, Fransa'nın en iyi hukuk fakültesi sayılan Faculté de Droit et de Sciences Économiques de Paris, Sorbonne (yeni adıyla, Paris II, Pantheon-Assas) Üniversitesi'nden en üst dereceyle mezun oldu. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi'nde denklik eğitimini tamamladı.

1994 yılından beri İstanbul Barosu'na kayıtlı olan Ece Güner, özellikle sınır ötesi birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler, kamu-özel ortaklıkları ve finansman projelerinde Türkiye'nin önde gelen avukatlarından biridir.


2018'de, Ülkem İçin Çare kitabını yayımladı. Ece Güner , anadil seviyesinde Fransızca ve İngilizce, orta seviyede Almanca biliyor. Evli ve çocuklu. İstanbul'da yaşıyor.

Genel başkan yardımcısı olarak görev yapan milletvekili seçimlerinde aday oldu ancak milletvekili seçilmemişti. Yayınladığı istifa kararı metninde de özellikle bunu belirten Ece Güner "Mayıs 2023 seçimlerinde Sn. Meral Akşener'in teveccühü ile hayatımda ilk defa bir siyasi partiye (İYİ Partiye) üye oldum ve İstanbul'dan MV adayı gösterildi. 4.sıradan adaydım ve seçilemedim. (Milletvekili değilim)" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme