Ece Ronay Neden Serbest Bırakıldı?

Eski eşi Mehmet Bilir'e ait işyerlerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Ece Ronay adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ece Ronay'ın eski eşi Mehmet Bilir'in Pendik ve Kocaeli'nde işyerlerinin kurşunlanması ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Ece Ronay ve Berat Elmacı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mehmet Sedat Atılgan, Serhat Gögmen ve Uğur Elmacı, ‘silahla tehdit' ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi. Suça sürüklenen R.E.'nin işlemleri devam ediyor.

ECE RONAY KİMDİR?


Ece Ronay, 17 Kasım 1991 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Şu an 32 yaşında olan genç kadın Sanko Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunu. 2023'ün Mayıs ayında boşandığı eski eşi Mehmet Bilir'den Miran Yiğit isimli bir erkek çocuğu bulunuyor.

İlk olarak yayınladığı videolar ve paylaşımlarla adını duyuran sosyal medya fenomeni ardından yayınladığı şarkılarla geniş izlenme rakamlarına ulaştı. Son dönemlerde çıkarttığı şarkıların birçoğu trendlere girdi.

"Karpuz" şarkısı ardından "Git Çatla" isimli şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu.

Sosyal medya hesaplarını da aktif olarak kullanan Ronay, toplamda 1,5 milyon takipçisi bulunuyor.

NEDEN GÖZALTINA ALINMIŞTI?

Eski eşi Mehmet Bilir ile yaşadığı alacak-verecek tartışması sürerken önce Gebze, ardından da Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bulunan güzellik merkezleri kurşunlanan Ece Ronay'ın, 28 Kasım 2023 tarihinde eski eşi Mehmet Bilir'e ait olan İstanbul Pendik'teki güzellik salonunun motosikletli ve kasklı bazı kişiler tarafından kurşunlanması olayı ile ilgili olarak gözaltına alındığı vurgulandı.

İddialara göre Ece Ronay aynı zamanda 1 Aralık 2023 tarihinde Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde faaliyet yürütülen oto galerisine yine motosikletli ve kasklı kişiler tarafından ateş açılması olayıyla da yine "Azmettirici" olarak suçlanıyor.

Bakmadan Geçme