Ecevit'in Özel Danışmanı Karakuş'tan Maltepe'nin Çehresini Değiştirecek Projeler

Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit'in özel danışmanlığını yapan Hikmet Karakuş, İstanbul'un Maltepe ilçesinin çehresini değiştirecek ve 'Bu işte bir 'Hikmet var' dedirtecek projelerle seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Maltepe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Hikmet Karakuş Muhabir'e konuştu: “Bu işte bir ‘Hikmet var' dedirtecek projelerle geliyoruz”

İstanbul Maltepe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Hikmet Karakuş, siyasete 1973 yılında CHP gençlik kollarında başladı.

ECEVİT'İN ÖZEL DANIŞMANI

Karakuş ardından sırasıyla; 1988'de SHP İlçe ve Kurultay Delegesi, 1989'da Kartal Belediye Başkanı Danışmanı, 1998'de Bülent Ecevit'in özel danışmanı, 1999'da ise MİLLETVEKİLİ DANIŞMANLIĞI görevlerinde bulundu. Karakuş şimdi de, 3. kez Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM, UYUŞTURUCU, SOKAK HAYVANLARININ REHABİLİTASYONU…

“Bu işte bir ‘Hikmet var' dedirtecek projelerle geliyoruz” diyen Hikmet Karakuş, Maltepe'de gördüğü en önemli sorunları; kentsel dönüşüm, uyuşturucu ve sokak hayvanları rehabilitasyonu olarak sıraladı.
Karakuş, “İlçemizde kentsel dönüşümle yenilenmesi gereken binaların yüzde 65'i maalesef yerinde duruyor. Maltepe bu çirkin görünümü hak etmiyor, Maltepeliler de daha sağlıklı konutlarda yaşamayı hak ediyor. İmar sorunlarında en problemli yerler ise Gülsuyu, Gülensuyu ve Esenkent. Göreve geldiğimiz ilk olarak buralardaki sorunları çözeceğiz, buralardaki dönüşümü başlatacağız.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDA KAT MALİKLERİ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında konut sahiplerini mağdur etmeyeceklerinin de altını çizen Karakuş, “Bunun için en az 500 sosyal konut yapacağız. Evlerinde dönüşüm başlatılan kent sakinleri buralarda konaklatılacak ve evleri bittikçe yerleştirilecek, yerlerine de evlerinde dönüşüm yapılacak olan sakinler gelecek. Bu devir daimle kimse bu süreçte mağdur edilmeyecek.” diye konuştu.

“DÜŞLERİMİZİ MALTEPELİLER İÇİN GERÇEK KILACAĞIZ”

Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maltepe için hayalim, ilçemizin kimliğini ortaya çıkaracak işler yapmak. Maltepe için, sürdürülebilir, çevreye duyarlı, sağlıklı bir kent imajı çizeceğiz. İstanbul bir megakent. Megakent içerisinde Maltepe de büyük ilçelerden biri. Biz, megakent içinde Maltepeliler için daha sakin bir hayat düşlüyoruz. Bu düşlerimizi her kesim için kuruyoruz. Çınarlarımız için rahatlıkla oturup kalkabilecekleri, sosyalleşebilecekleri mahalle konakları; gençlerimiz için sosyal donatılar, kongre ve kültür merkezleri; sanatçılarımız için sanat sokakları; öğrencilerimiz için 7/24 kütüphaneler; girişimcilerimiz için innovasyon ve teknoloji merkezleri, tüm Maltepelilerimiz için daha sağlıklı ve kendi enerjisini üreten çevreye duyarlı konutlar, daha güzel sokaklar, kendi enerjisini üreten… Düşlerimizi gerçeğe dönüştürmek için adayız; ‘Bu işte bir ‘Hikmet' var' demek için, Maltepelilerin yüzünde tebessüm için adayız. Yıllardır biriktirdiğimiz siyasi tecrübelerimizle düşlerimizin hepsini Maltepeliler için gerçek kılacağız.”

Bakmadan Geçme