Elleriniz yanmadan biber doğrayabilirsiniz!
Bu yöntem ile elleri yakmadan biber doğramak mümkün. Bu yöntemi mutlaka deneyin.
Acı biberin yemeklerde kullanılmak üzere dilimlenmesi ya da ince parçalara ayrılması için önce tohumunun çıkarılması gerekir. Ancak bibere acılık veren bu tohum el ile uzun süre temasa girdiğinde ellerde yanma hissine yol açıyor.
Acı biber sağlıklı olsa da bazı biberler tüketimi zorlaştıracak kadar acıdır. Bu nedenle de acı biberin acısını hafifletecek bazı doğal yöntemlere başvurmak gerekir. Acı biberin tüketiminde kolaylık sağlayan bu püf noktayı uygulamak ise oldukça basit.
Eğer elleriniz doğradığınız biberden dolayı yanıyorsa, bu durumda ellerinizde acıyı sirke ile geçirebilirsiniz. Geniş bir kaseye sirke doldurun ve ellerinizi 10 dakika kadar bu sirke içerisinde bekletin. Ardından ellerinizi su ile duruladığınızda acı hissi geçmiş olacaktır.
Biberin iç kısmındaki damar ve tohumları ayıkladığınızda ve ardından bir süre biberi soğuk suda beklettiğinizde biberin sahip olduğu acı tadı arındırmış olursunuz. Aynı zamanda elleriniz biber yüzünden acı hissi ile yanıyorsa bu durumda ellerinize bal sürerek acı histen kurtulabilirsiniz.