En Düşük Emekli Aylığına Zam Yapılacak mı? Ömer Çelik Açıkladı!

Maaşları 10 bin TL'nin altında kalan emeklilerin maaşlarına yönelik düzenleme yapılacak mı? En düşük emekli maaşlarına zam yapılacak mı? Sayıları 1 milyondan fazla olan emekliler merakla bu soruların yanıtını bekliyor. Detaylar haberimizde...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Çelik, en düşük emekli aylığına yönelik soru üzerine şunları kaydetti;

"Şimdi emekli konusuyla ilgili bir konu üzerinde çalışılıyor. Bugün ve yarın da bu çalışma devam edecek. Herhangi bir karar verilmiş değil. Fakat bir karar verilmediği için şu zamana yetişir, yetişmez diyemeyiz. Orta Vadeli Programın korunması esas olmak üzere, bu disiplinin korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olacağız."

SURİYE İLE İLİŞKİLER

13 yıldan beri süren bir tablo var. Normalleşme konusu bütün dünyada gündem oldu. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Herhangi bir şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı bir tutum içerisinde bulunulmasını hoş görmeyiz. Oradaki varlığımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değildir. Orada teröristan kurdurulma çabalarınadır. Kayseri'de ve Suriye'de meydana gelen olaylar birtakım provakatörlerin iş başında olduğunu gösteriyor. Normalleşme söylemine karşı sabotajlar söz konusu olmuştur."

Çelik, sokak köpekleri sorunu ile ilgili gelen bir soruya da bu sorunun çözümü için sona gelindiğini ve en kısa sürede meclise taşınarak sorunun çözüme kavuşturulacağını açıkladı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme