Engelli çocuğa şiddet olayında 2 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Büyükçekmece'de özel bir bakım merkezi çalışanlarının 7 yaşındaki Bahar B.'ye şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası 2 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece'de yer alan özel bir bakım merkezinde kalan 7 yaşındaki Bahar B.'ye yönelik şiddet anları, merkezde çalışan başka bir kişi tarafından kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin hızla yayılması üzerine küçük kızın annesi N.B., karakola giderek bakım merkezi çalışanları hakkında şikayette bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, N.B.'nin, boşanma sürecinde olduğu, kardeşiyle birlikte yaşadığı, maddi imkansızlıklar nedeniyle evi ve geliri olmadığı için kızını bakım merkezine yerleştirdiği ifade edildi. Ayrıca, küçük Bahar'ın evde hem kendisine hem de eşyalarına zarar verdiği için merkeze yerleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Annenin videoyu izleyip şikayette bulunmasının ardından, olaya karışan şüphelilerin tespit edilip yakalanması için çalışmalar başlatıldığı belirtildi.

İŞTEN AYRILINCA GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Yapılan incelemelerde, bakım merkezindeki şiddet görüntülerinin 15 Eylül tarihinde çalışan F.B. tarafından kaydedildiği tespit edildi. F.B.'nin, iş yerindeki diğer çalışanlarla yaşadığı tartışmanın ardından merkezden ayrıldığı ve sonrasında görüntülerin sosyal medyada yayıldığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, videoda görülen kişilerin B.Y. isimli bakım personeli ile G.B.T. isimli sağlık görevlisi olduğu ifade edildi. Araştırmalar sonucunda, F.B.'nin 15 Eylül'de tartışma sonrası işten ayrıldığı, B.Y. ve G.B.T.'nin ise görüntülerin yayılmasından kısa bir süre sonra, 23 Eylül tarihinde kurum tarafından işten çıkarıldığı ortaya çıktı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Şüpheliler, 25 Eylül'de gözaltına alındı. B.Y. ve G.B.T. hakkında "Güveni Kötüye Kullanma, Kötü Muamele ve Kasten Yaralama" suçlarından yürütülen soruşturmanın ardından adli kontrol şartı getirildiği, kurum yetkilileri ve diğer çalışanlar hakkında da soruşturma başlatıldığı ve dosyalarının savcılığa gönderilmek üzere serbest bırakıldığı açıklandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: TAKİPÇİSİYİZ

Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,

Bazı basın yayın organlarında İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. İstanbul'da özel bir bakımevinde meydana gelen olayın ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle bakım merkezinde incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan 2 personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından feshedilmiştir. Bakanlığımız tarafından olayın gerçekleştiği özel bakım merkezine detaylı inceleme için müfettiş görevlendirilmiş ve söz konusu şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlık olarak sözkonusu olayda ihmali olan şahısların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.

ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme