Erdoğan: MİT operasyonları İsrail'i şaşırttı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Mossad ajanlarına yönelik operasyonuna ilişkin, ''İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Tabii bu İsrail'i ciddi manada şaşırtmıştır 'Nasıl oldu da bunları toparladınız, bunları aldınız, yakaladınız' vesaire gibi. Daha dur bakalım bu, bu işin ilk adımı. Türkiye'yi tanıyacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanlığı'nın 97'nci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuştu. Erdoğan, MİT'in gizli kahramanlarının nasıl büyük bir özveriyle görevlerini ifa ettiklerini şahsen çok iyi bildiğini vurgulayarak,

"Kimi zaman sevdiklerinden, kimi zaman sağlığından feragat ederek görev yapan MİT mensuplarımızı burada ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türkiye; ekonomik, siyasi ve askeri olarak küresel güç rekabetinin tam merkezinde olan bir bölgede yer alıyor. İnsanlığın gündemini meşgul eden krizlerin kahir ekseriyeti ülkemizin yakın çevresinde vuku buluyor.

Etrafımız adeta bir ateş çemberi ile kuşatılmışken hem ülkemizi büyütmenin, hem de devletimizin güvenliğini sağlamanın gayretindeyiz. Belirsizliğin arttığı bu dönemde ülkemiz ekonomik, askeri, diplomatik ve istihbari alandaki başarılarıyla adından söz ettirmektedir. Gelinen aşamada şu gerçeği hemen herkes kabulleniyor. Türkiye küresel satranç tahtasında oyun kurucu bir aktör olarak müessir güç konumunu günden güne pekiştirmektedir. ‘Masada ve sahada güçlü Türkiye' iddiamız hamdolsun artık tüm unsurlarıyla birlikte gerçeğe dönüşmektedir. Bakınız bunu sadece biz söylemiyoruz. Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya dünyanın farklı kıtalarındaki pek çok muhatabımız da bu gerçeği dile getiriyor" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin başta Gazze‘deki katliamlar olmak üzere bölgesel krizlerde sergilediği dik ve dirayetli duruşun birilerini rahatsız ettiğinin ve birilerinin hesaplarını bozduğunun farkında olduklarını ifade ederek, "Son dönemde ülkemize yönelik ispiyonaj faaliyetlerinin yoğunlaşması bu rahatsızlığın tezahürlerinden sadece biridir. Bunlar karşısında elbette biz de boş durmuyoruz.

Milli İstihbarat Teşkilatımız göğsümüzü kabartan operasyonlarıyla kazın ayağının öyle olmadığını tüm dünyaya gösteriyor. İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız bizi tehdit edenlere cevabımız çok net vermiştir. Tabii bu İsrail'i ciddi manada şaşırtmıştır; ‘Nasıl oldu da bunları toparladınız, bunları aldınız, yakaladınız' vesaire gibi. Daha dur bakalım bu, bu işin ilk adımı. Türkiye'yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız. Ama tanımaya mahkumsunuz" dedi.

Erdoğan, akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte kamu görevlileri arasında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımının da arttığını söyleyerek, "Söz konusu uygulamalardan resmi kurumlarımıza ait birçok bilgi, belge, not ve doküman da maalesef paylaşılıyor.

Bu durumun bilgi güvenliği açısından ciddi bir zafiyet oluşturduğu açıktır. Avrupa ülkelerinin son dönemde bu uygulamaların kullanımı noktasında belli seviye ve görevlerdeki kamu personeline yönelik çeşitli kısıtlamaları hayata geçirdiğini görmekteyiz. Bu konuda devletimizin de artık harekete geçmesi gerektiği inancındayım. Yabancı aplikasyonlar yerine kendi şirketlerimiz tarafından geliştirilen Türkiye menşeli uygulamaların kullanılmasının teşviki bu süreçte bir alternatif olarak değerlendirilebilir" dedi.

Bakmadan Geçme