Erken Seçim İstiyoruz Diyen Özgür Özel Şok Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli ziyaret ve Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği anahtar teslim törenine katılmak için Antalya'ya geldi. İlk olarak partisinin il binasına ziyarette bulunan Özel, ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada anı defterini imzalayan Özel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'FİLİSTİN DAVASI, BÜTÜN CHP'LİLERİN DAVASIDIR'

Özel, "Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle açıktan tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu somut gerekçeleriyle açıklaması lazım. Bunu söylemek, 'Benim arkamda durun, savaş durumu var' söylemi, 'Açsınız, yoksulsunuz ama tehlike büyük, beni desteklemelisiniz' noktasındaki faydacılığından endişe ediyor herkes. İsrail'in yaptığı insanlık suçunu ilk günden bugüne lanetledik. Dünyadaki tüm sosyalist, sosyal demokrat liderlere 'Filistin'i tanıyın' diye mektup yolladım. Filistin davası, bütün CHP'lilerin davasıdır. İsrail'in saldırganlığına karşı diplomatik atak, uluslararası kuruluşların harekete geçirilmesi noktasında, hükümet ne yapacaksa destekliyoruz, fazlasını bekliyoruz" diye konuştu.

'ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ'

Özgür Özel, şöyle devam etti:

"Bu şartlarla Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir. Gelecek sene kasım ayı görev süresinin yarısında, eğer erken seçim olursa hep birlikte milletin önüne gideriz. Erken seçim olmayıp, 5 yılın sonuna doğru 'Gelin seçimleri yapalım, ben de aday olayım' derse öyle bir şey yok. En geç önümüzdeki sene kasım ayında, deseler ki 'Martta yapalım', dünden hazırım. Partimiz de iktidarda olacak. Erken seçim istiyoruz. CHP'de talip olduğum görev, Cumhuriyetin 2'nci yüzyılının ilk seçimlerinde partiyi iktidar yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında kişisel olarak hiçbir adaylığım, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Partide herkes, her göreve aday olabilir. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın aday gösterdiğimiz gün, bana söylediği söylemleri bana herhalde annem söyler; bu kadar güzel şeyleri. Kulağımda hep o güzel ifadeleri var, bundan sonra da onlara kalacak."

Bakmadan Geçme