Erzincan Maden Ocağında Kaç Kişi Mahsur Kaldı?

Erzincan Maden Ocağında Kaç Kişi Mahsur Kaldı?... Erzincan'ın İliç ilçesinde bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Yaşanan olay sonrasında 400 kişilik arama ekibi olay yerine sevk edildi.

KAÇ KİŞİ MAHSUR KALDI?

 

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç ilçesinde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi.  Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. İlk belirlemelere göre birçok işçi toprak altında kaldı. Ekipler bölgeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, '667 çalışandan 9 kişiye ulaşılamıyor, 400 kişiyle arama yapılıyor' dedi.

Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: 'Öğleden sonra 14.28 sıralarında Erzincan İliç ilçemizde özel sektöre ait maden ocağında toprak kayması meydana geldi. Madenden çıkarılan toprakların istiflendiği büyük alan var. O alanın kayması sebebiyle maalesef 9 çalışanımızdan haber alınamıyor. Onların toprak kaymasının altında kaldığı değerlendiriyor. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı olarak seferberlik haline geldik. 3. Ordu, Mehmetçik, Jandarma, polis 400'ün üzerinde arama kurtarmayla ilgili çalışanlarımız var.

Ne ihtiyaç olursa yönlendirdik, daha da takviye yapıyoruz. Geceyle ilgili tedbirlerimizi aldık. Adalet Bakanımız açıklamasını yaptı, savcılar görevlendirildi. Bakan yardımcılarımızı oraya gönderdik. Şu anda an be an takip ediyoruz. Bir yandan da Antalya ile ilgili meselemiz var. Su taşkınlarından dolayı yapmış olduğumuz çalışma var. Dualarımız buradaki kardeşlerimizin üzerine olsun diyoruz. Onlara, yakınlara hayırlı bir haber veririz diye dua ediyoruz. Net bildiğim bir meselede kesinlikle bilgi veririm. Şu anda arama kurtarma yönüne, bir an önce vatandaşlarımıza ulaşmaya odaklandık. Bu konuyu aydınlatma görevi olan sayın Adalet Bakanı Yılmaz Bey savcıları görevlendirdi. Ortaya çıkınca hep birlikte bilgilendireceğiz.'

Bakmadan Geçme