Esed Muhalifleri Hac İbadetini Yerine Getiremeyecek

Suudi Arabistan hükümeti daha önce muhalif gruplarla yaptığı protokolü bu yıl Esed rejimi ile yaptı.

Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca Müslüman hac ibadetini yerine getirebilmek için Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan Kabe'yi ziyaret ediyor.

Suudi Arabistan hükümeti, her yıl ülkelerle hac vazifesi esnasında uyulması gereken kurallar ve kontenjan bilgilerini içeren hac protokolü imzalıyor.

Protokol çerçevesinde hangi ülkeden ne kadar hacının Kabe'yi ziyaret edebileceği belirleniyor.
Suudi Arabistan hükümeti daha önce muhalif gruplarla yaptığı protokolü bu yıl Esed rejimi ile yaptı.

Esed Muhalifleri Hacca Gidemeyecek

Suudi Arabistan, Suriyelilerin hac organizasyonlarını muhalif gruplardan alarak Esed rejimine teslim etmiş oldu. Buna göre, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde veya ülke dışında sığınmacı olarak yaşayan Suriyelilerin hacca gitmesi mümkün olmayacak.


Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e muhalif olan Suriyeliler artık hac ibadetini yerine getiremeyecek.

Suriyedeki İç Savaş 13. Yılında

Suriye'de 2011 yılında başlayan ve halen uzlaşıya varılamayan iç savaş 13 yıldır devam ediyor. On binlerce insanın hayatını kaybettiği yüzbinlercesinin de vatanlarını terk etmek zorunda kaldığı iç savaşın ne zaman biteceğine dair ise herhangi bir öngörüde bulunulmuyor.

Büyük çoğunluğu zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin az sayıda kısmen rahat hayat sürenlerine ise bir anlamda hac ibadeti yasaklanmış oldu. Esed muhaliflerinin hac ibadetini yerine getirebilmesi için Suudi Arabistan hükümetinin alternatif bir protokol geliştirmesi veya muhaliflerin Esed ile anlaşması gerekiyor. İki formül haricinde muhalif Suriyelilerin hac ibadeti yapması şu an için mümkün görünmüyor.

Bakmadan Geçme