Eserlerinde I bless the rains down in Africa ve Bütün kara parçalarında Afrika dahil ifadeleri geçen müzik grubu ve şair sırasıyla hangisidir?

ATV'nin sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster"le ekranlar şenleniyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunda, Türkiye'nin en çok kazandıran bilgi yarışması olarak ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan soruların cevabı merak ediliyor.

"KİM MİLYONER OLMAK İSTER" yılbaşı bölümünde çok özel konuklarıyla ekranlarda oluyor.

"Kim Milyoner Olmak İster" yılbaşı özel bölümü birbirinden değerli sanatçıları stüdyoda konuk ediyor. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve sevilen oyuncu Yasemin Sakallıoğlu bu özel akşamda bilgilerini eğlenceli bir şekilde sınayacaklar.

Yılbaşı gecesinde sanatçılar kazandıkları ödülü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kurumlardaki çocukların her türlü ihtiyaçları için bağışlayacak.

"Kim Milyoner Olmak İster Yılbaşı Özel" bölümü, 31 Aralık 2023 Pazar günü saat 22.40'da atv'de!

SORU: Eserlerinde I bless the rains down in Africa ve Bütün kara parçalarında Afrika dahil ifadeleri geçen müzik grubu ve şair sırasıyla hangisidir?

A- TOTO VE CEMAL SÜREYYA

B- U2 VE EDİP CANSEVER

C- AC/DC VE TURGUT UYAR

D- THE WHO VE ÖZDEMİR ASAF

CEVAP: TOTO VE CEMAL SÜREYYA

"I Bless the Rains Down in Africa," şarkısının asıl sahibi Amerikalı rock grubu Toto'dur. Şarkı, 1982 yılında Toto'nun "Toto IV" adlı albümünde yer almaktadır. Şarkı, özellikle vokalleri ve güçlü melodisi ile tanınır. Şarkının sözleri, genellikle Afrika'nın doğal güzellikleri ve kültürüne bir övgü olarak yorumlanmaktadır. "I Bless the Rains Down in Africa" zamanla klasikleşmiş ve popülerliğini sürdürmüştür.

Bakmadan Geçme