Fethullah Gülen'in Son Hali Görenleri Şaşırttı

Son günlerde Türkiye'ye getirildiği İddia edilen Fethullah Gülen'in son fotoğrafı paylaşıldı. ABD kontrolündeki FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yeni bir fotoğrafı paylaşıldı

Ankara DGM Başsavcılığı, 19 Mart 1999'da Fetullah Gülen hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye çalıştığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Ancak, soruşturmanın açıldığı gün sağlık sorunları gerekçesiyle Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasına yerleşti.

15 Temmuz darbe girişimi davasının bir numaralı zanlısı olarak kabul edilen ve hakkında iddianame hazırlanan Gülen'in yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı. Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye Gülen'in iadesi için 7 dosya gönderdi, ancak ABD'den henüz somut bir adım gelmedi.

Gülen'in iadesi konusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında geçtiğimiz haziran ayında yapılan görüşmede de gündeme geldi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ İDDİA EDİLDİ

Son günlerde sağlık durumuyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılan FETÖ lideriyle ilgili "Türkiye'ye getirildiği" iddiası dile getirilmişti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, sosyal medya ve internet sitelerinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye getirildiği ile ilgili haberlerin doğru olmadığı öğrenildi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme