FETÖ Elebaşının Cenazesine Katılanlar Uyarıldı: 'Maske, şapka ve gözlük takın, TR basını olacak'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD'de hayatını kaybetmesinin ardından Kuzey New Jersey'deki bir stadyumda gerçekleşen tören düzenlendi. Gülen'in cenazesi, uzun yıllar yaşadığı Pensilvanya'daki çiftlik evinin arazisine defnedilecek.

FETÖ Lideri Fetullah Gülen, ABD'de hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen törenle toprağa verilecek. Pazar günü yaşamını yitiren Gülen için bugün, yoğun güvenlik önlemleri altında Kuzey New Jersey'deki bir stadyumda cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Gülen'in cenazesi, çeyrek asırdan uzun süredir yaşadığı Pensilvanya'daki Saylorsburg kentindeki çiftlik evinin arazisine defnedilecek.

80 yaşında ölen Gülen'in cenazesi, tören öncesinde siyah bir Cadillac ile stadyuma getirildi. Tören alanında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

CENAZEYE KATILANLAR YÜZLERİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞTI

Cenazeye katılan FETÖ mensuplarından bir bölümü, taktıkları şapka, gözlük ve maskelerle yüzlerini gizlemeye çalıştı.

FETÖ elebaşı için düzenlenecek tören yerinin bilgileri son saatlere kadar gizli tutulurken, saatler öncesinde örgütün WhatsApp gruplarından bilgilendirme yapıldı.

Söz konusu bilgilendirme mesajında, elebaşı Gülen'in cenazesine katılacak örgüt mensuplarına, yanlarına yüzlerini gizleyebilecek eşyalarını almaları tavsiye edildi.

Mesajda, "Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak." ifadesi yer aldı.

Öğlen saatlerinde stadyuma akın eden FETÖ mensuplarının şapka ve maskelerle yüzlerini kapadığı, açıkta kalan göz bölgelerini de gözlük takarak gizlenmeye çalıştıkları gözlendi.

Sarı yelekli bazı örgüt mensupları da basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle gizlemeye çalıştı.

Bakmadan Geçme