Filenin Sultanları Yine Bomba Gibi! Millilerimiz ABD'de Sırbistan'ı Alaşağı Etti

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin ikinci ayağında Sırbistan'ı 3-1 mağlup ederek ABD'de de galibiyetlere doymuyor. Melissa Vargas, aldığı 31 sayıyla maçın parlayan yıldızı oldu.

Antalya'da düzenlenen Milletler Ligi'nin ilk ayağında iki galibiyet ve iki yenilgi alan, dünyanın bir numaralı takımını yöneten Daniele Santarelli'nin A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'ye ekonomik sınıfta uçurulması gündemde çok konuşulmuştu.

Yine de tüm gücünü toparlayıp sahaya çıkan Filenin Sultanları, ABD'deki ilk maçında Almanya'yı 3-1 mağlup ederek gururlandırdı. İkinci rakip ise VakıfBank'ın koçu olarak tanıdığımız Giovanni Guidetti'nin çalıştırdığı Sırbistan oldu.

ABD ile olan saat farkı nedeniyle Türkiye saatiyle 03.30'da başlayan karşılaşmada, Türkiye ilk sete hızlı bir başlangıç yaptı ve seti 25-18 skorla aldı.. İkinci sette ise Sırbistan 19-12 öne geçti. Ancak Türkiye, muhteşem bir geri dönüşle seti 33-31 kazanarak skoru 2-0'a şaha kalktı.

SALON: College Park Center, Arlington

HAKEMLER: Francisco Denny Lassi Cespedes (Dominik Cum.), Fabián Denis Mozzo Carbajal (Uruguay)

SIRBİSTAN: Mirkovic, Lazovic, Kurtagic, Bjelica, Lozo, Osmajic, Popovic (L) (Uzelac, Milenkovic, Malesevic, Bukilic, Miljevic, Mijatovic)

TÜRKİYE: Elif, Ebrar, Zehra, Vargas, Derya, Eda, Gizem (L) (Ayça, Tuğba, Cansu, Aslı)

SETLER: 18-25, 31-33, 25-21, 21-25

SÜRE: 1 saat 50 dakika

Dünya 1 numarası, son VNL şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'ndeki 6'ncı maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti.

Milletler Ligi'nde dördüncü galibiyetine imza atan Filenin Sultanları, Arlington'ın ev sahipliği yaptığı Milletler Ligi'nin ikinci haftasında kalan maçlarda Güney Kore ve ABD ile karşı karşıya gelecek.

Milliler, ABD etabındaki üçüncü maçında 1 Mayıs Cumartesi günü TSİ 21.00'de Güney Kore ile karşılaşacak.

Bakmadan Geçme