Filistin Yanlısı Gösteri Yapan Öğrencileri Aç Bırakmak İçin İçeri Kilitlediler

ABD'nin Columbia Üniversitesi'nde yönetim, Filistin yanlısı gösteri yapan öğrencileri aç bırakmak için giriş ve çıkışları kapattı.

İsrail'in insanlık dışı Katliamlarını protesto eden Columbia Üniversitesi öğrencilerine polislerin gösterdiği şiddet yetmezmiş gibi, şimdide yönetim tarafında giriş ve çıkışların kapatılmasıyla içeride açlığa mahkum bırakılan öğrenciler için Dışarıda bulunanlar tarafından içeriye yiyecek sokuluyor.

POLİS ÖĞRENCİLERE SERT MÜDEHALELERDE BULUNUYOR

Columbia Üniversitesinin Morningside Heights Kampüsü'nde, öğrencilerin bir süre önce kurduğu Gazze Dayanışma Kampı, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı.

Büyük kamyonlar ve özel hazırlanmış rampalar yardımı ile protestocu öğrencilerin kısa süre önce girdikleri Hamilton Hall binasına gelen polis, binanın Amsterdam Caddesi tarafında toplanan halk tarafından protesto edildi.

Hamilton Hall binasına pencereden girerek içerdeki barikatları yıkan polis, sert şekilde müdahale ettiği onlarca öğrenciyi kampüs dışına çıkardı ve gözaltına aldı. New York polisi, kampüs alanındaki Gazze Dayanışma Kampı çadırlarını da kaldırdı.

Polisin müdahalesinden kısa süre önce Columbia Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, topluluğun güvenliğini ve düzenini yeniden sağlaması için NYPD'den yardım istendiği belirtilmişti.

???? ABD'nin Columbia Üniversitesi'nde yönetim, Filistin yanlısı gösteri yapan öğrencileri aç bırakmak için giriş ve çıkışları kapattı.

▪️Dışarıda bulunanlar tarafından içeriye yiyecek sokuluyor. pic.twitter.com/j8dqGfi6E9 — Conflict (@ConflictTR) May 1, 2024

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme