Filistinlilere Hareket Kısıtlaması mı Geliyor?

 İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Yerleşim ve Ulusal Vizyon Bakanı Orit Strock, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bir İsraillinin öldüğü saldırı sonrası "Filistinlilere hareket kısıtlaması getirilmesini" savundu.

 İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Yerleşim ve Ulusal Vizyon Bakanı Orit Strock, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bir İsraillinin öldüğü saldırı sonrası 'Filistinlilere hareket kısıtlaması getirilmesini' savundu.

Ben-Gvir, Doğu Kudüs'teki saldırı sonrası olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu.

İsrail'de 'daha fazla silah dağıttıklarını' belirten Ben-Gvir, (dağıttıkları) silahların 'hayat kurtardığını' öne sürdü.

Ben-Gvir, işgal altında bulunan 'Batı Şeria'daki (yasa dışı yerleşim birimlerinde yaşayan) Yahudilerin yaşama hakkının, Filistin yönetimi sakinlerinin hareket özgürlüğünden daha önemli olduğunu' iddia etti.

DAHA FAZLA KONTROL NOKTASI VE KISITLAMA İSTEDİ


'Daha fazla kontrol noktası ve kısıtlamalar olmasını beklediğini' belirten Ben-Gvir, 'Filistin halkı gibi bir şeyin olmadığını' ileri sürdü.

Aşırı sağcı Yerleşim ve Ulusal Vizyon Bakanı Strock da X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu saldırının 'adaletsiz hareket özgürlüğüyle ilişkili olduğunu' öne sürdü.

DAHA ÇOK KONUT İNŞA EDİLSİN ÇAĞRISI


İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bir İsraillinin öldüğü saldırı sonrası işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine yeni konutlar inşa edilmesi çağrısı yaptı.

Saldırı sonrası 'kararlı bir güvenlik yanıtı olması gerektiğini' savunan Smotrich, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan yasa dışı Maale Adumim Yahudi yerleşim biriminde ve 'tüm bölgede' binlerce konutun planlarının derhal onaylanmasını talep etti.

İsrail devlet televizyonu KAN, yasa dışı Maale Adumim Yahudi yerleşim birimi çevresindeki araçlara düzenlenen silahlı saldırıda bir İsraillinin öldüğünü, 2'si ağır olmak üzere 8 İsraillinin yaralandığını duyurmuştu.

Bakmadan Geçme