Flaş Gelişme! Ekrem İmamoğlu'na 5 Yıl Siyaset Yapma Yasağı Getirildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl süreyle siyaset yapma yasağı getirildiği ve adli tatilin ardından bu kararın açıklanacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemde olan, katıldığu bir program da cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu tezahüratları sonrasında heyecanlandığı ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili flaş bir iddia gündeme geldi.

Gazeteci yazar Talat Atilla, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine “salak” dediği iddiasıyla açılan ve siyasi yasak getirilmesi talep edilen davaya ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

5 YIL MAHKUMİYET VERİLDİ

Talat Atilla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl mahkumiyet cezası verildiğini ve bu cezanın adli tatilden sonra açıklanacağını ileri sürdü.

“Haberimin doğruluğundan en ufak bir şüphem yok” diye ekleyen Talat Atilla, şöyle devam etti:

“Yazdığım habere inanmayan ya da tereddüt edenlere sitem edecek halim yok. Elbette kendi takdirleri ama haberimin doğruluğundan yüzde yüz eminim. Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl siyaset yapma yasağı getirildi. Bu siyaset yasağı kamu haklarından da mahrumiyet anlamı taşıdığı için karar Yargıtay sürecinde de onanırsa İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden de ayrılmak zorunda kalacak.”

Talat Atilla'nın ‘Günaydın ve Selvi de yazıma atıf yapınca altını çizmek şart oldu; İmamoğlu'na 5 yıl yasak var!' başlıklı yazısı şöyle:

"İmamoğlu'na 5 yıl kamu hizmetinden men cezası" geldi yazıma CHP'nin önemli isimlerinden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın X platformunda, Hürriyet'in yazarı Abdülkadir Selvi de köşesinde yazdılar.

Kamuoyunun bir bölümünde yazımın doğruluğu üzerinde bir tereddüt oluşunca, İmamoğlu'na yasak konusunu bir kez daha yazmam şart oldu.

Kamuoyunun tepki ya da şaşkınlığını anlıyorum çünkü iddialı bir konuyu ilk kez yazdığınız zaman bu tür refleksler oldukça anlaşılır. Geçmişte de çok yaşadım!

* * *

Bir gazeteci olarak herhangi bir kurumu, kişiyi yalanlamak ya da doğrulamak gibi bir niyetim, görevim olamaz.

Partisi olmayan, sandığa gitmeyen bir gazeteciyim.

Gazeteci olarak kamuoyuna bilgi vermek ve kamuoyu adına tanıklık yapma sorumluluğumun gereğini yapıyor ve altını çizerek tekrarlıyorum;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl mahkumiyet cezası verildi ve bu ceza adli tatilden sonra açıklanacak.

Haberimin doğruluğundan en ufak bir şüphem yok.

Yazdığım habere inanmayan ya da tereddüt edenlere sitem edecek halim yok. Elbette kendi takdirleri ama haberimin doğruluğundan yüzde yüz eminim. Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl siyaset yapma yasağı getirildi.

Bu siyaset yasağı kamu haklarından da mahrumiyet anlamı taşıdığı için karar

Yargıtay sürecinde de onanırsa İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden de ayrılmak zorunda kalacak.

* * *

Kişilerin siyaset yapma pratiğinden bağımsız altını çizmek isterim ki;

Teröre yönelik sabit suç olmadığı sürece siyasi yasaklara karşı bir gazeteciyim.

Erdoğan'a getirilen siyasi yasağa da o dönem karşı geldim.

Ve ayrıca bu satırların yazarı 28 Şubat döneminde yazdığı bir köşe yazısı yüzünden 1 yıl 8 ay hapis cezası ile birlikte 5 yıl kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası aldı.

Acısını bilirim!

Talat Atilla'nın iddiası siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırdı.

Bakmadan Geçme