Flaş Gelişme! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstifa mı Etti?

Büyük umutlarla ekonominin başına getirilen ve ekonomideki kötü gidişatın önüne geçmesi beklenen Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiği ve güçlükle tekrar ikna edildiği iddia edildi.

Türkiye'de ekonomideki kötü gidişat için kurtarıcı olarak getirilen ancak bu zamana kadar yaptığı uygulamalarla tartışmaların odağında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiği iddia edildi.

2009-2015 yılları arasındaki görevinin ardından 2023 yılında Nurettin Nebati'nin yerine yeniden Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Mehmet Şimşek ile ilgili ortaya atılan iddia şok etkisi oluşturdu.

Ekonomist Saadet Büyük tarafından ortaya atılan iddia ekonomi cephesinde de geniş yankı uyandırdı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevinden istifa ettiğini ancak tekrar ikna edilerek görevine devam etmesinin sağlandığını belirten Büyük, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Kıymetli hocam @erolmutercimle1 Erol Mütercimler le konuştum. Mehmet Şimşek in çok bunaldığını ve 2 hafta önce istifa ettiği ve kendi kanalındaki yayında da anlattığını yeniden ikna ile kaldığını söyledi. İşler henüz rayına giriyorken böyle bir istifa nın piyasa da fiyatı yok!"

Saadet Büyük'ün iddiası ekonomi camiasında da geniş yankı uyandırırken, kendisiyle alakalı iddialarda bu zamana kadar jet hızıyla açıklama yapan ve kamuoyunu aydınlatan Mehmet Şimşek'ten ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddiayı yalanlayan herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığından, Bakan Şimşek'in kendisinden veya Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifanın doğruluğuna dair de bir açıklama yapılmadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinin başında devam ediyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme