Flaş İddia: 'AK Parti, Transferler İçin 500 Milyon Lira Ayırdı'

AK Parti'nin kuruluş yıldönümünde partiye 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin katılacağı iddia edilmişti. Buna karşın CHP eski Milletvekili Mustafa Balbay, 'AK Parti'nin söz konusu transferler için en az 500 milyon lirayı ayırdığını' iddia etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 23. yaşını kutlamaya hazırlanan partiye yeni katılımlar olacağını açıkladı. 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin AK Parti'ye katılacağını açıklayan Dağ, yeni katılımlar olabileceğini de sözlerine ekledi.

Dağ'ın açıklamaları gündemdekini yerini korurken, CHP'ye yakın Tele1 kanalında akla ziyan bir iddia ortaya atıldı.

İddianın sahibi, eski CHP Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay. "Ankara'da konuşuluyor" diye sözlerine başlayan Balbay, "AK Parti'nin söz konusu transferler için en az 500 milyon lirayı ayırdığını" iddia etti.

BALBAY'IN PARTİSİ 15 MİLLETVEKİLİNİ "KİRALIK" OLARAK GÖNDERMİŞTİ

Futbol programlarını hatırlatan iddia sonrası, Balbay'a tepki gösterildi. Sosyal medyada kullanıcılar, Balbay'ın üyesi olduğu CHP'nin daha önce 15 milletvekilini İYİ Parti'ye "kiralık" olarak gönderdiğini hatırlattı. Bazı kullanıcılar ise, bu söylemlerle AK Parti'ye katılmayı düşünen vekillerin üzerinde kamuoyu baskısı yapıldığını vurguladı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme