Galatasaray, İstifasını İstediği Büyükekşi'nin İhracını Reddetti

Galatasaray, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı sonrasında istifasını istediği TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kulüpten ihracını isteyen dilekçeleri reddetti.

Türk futbolunda adeta istenmeyen adam ilan edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve Galatasaray Kulüp Üyesi Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray'dan ihraç edilmesi için yönetim ve disiplin kuruluna dilekçe verilmişti.

Özellikle karşılaşmalardaki sonucu etkileyecek bariz hakem ve VAR hataları sonrası eleştirilerin odağında yer alan ve Süper Lig'de oynana hemen her maçta hakemlerle birlikte gündeme gelen TFF Başkanı Büyükekşi'ye bir şok da üyesi olduğu kulüpten gelmişti.

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada sarı-lacivertlilere uzatmalarda verilen penaltının ardından Büyükekşi'yi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada çok ağır eleştirip istifaya çağırmıştı.

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Sedat Doğan'ın başını çektiği 3 kişi de geçtiğimiz günlerde Büyükekşi'nin kulüpten kesin ihraç edilmesi için yönetim ve disiplin kuruluna dilekçe vermişti.

Galatasaray yönetimi ve disiplin kurulu, ihraç talebiyle verilen dilekçeleri reddederek Büyükekşi'nin ihracını gerçekleştirmedi.

Sedat Doğan ve beraberindeki 3 kişi, başvuru dilekçelerinde; Mehmet Büyükekşi'nin başka bir kulübe (Gaziantep FK) üye olması konusunda doğru beyanda bulunmaması, 'Yalancı' imasıyla Galatasaray başkanlığı hakkında küçük düşürücü ifade kullanması ve Atatürkçü-Cumhuriyetçi değerleri taşımaması ihraç istemi gerekçeleri olarak göstermişti.

Dilekçede, Büyükekşi'nin eylemlerinin Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin yok olmasında bir beis görmediğini net bir şekilde ortaya koyduğu belirtilmişti.

Bakmadan Geçme