Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 857'ye yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 857'ye, yaralananların sayısı ise 80 bin 293'e ulaştı.

İsrail güçlerinin bölgedeki saldırıları 231 gündür aralıksız devam ediyor. Bu saldırılarda siviller, yerleşim yerleri ve hastaneler hedef alınıyor ve çoğu çocuk olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybediyor.

24 SAATTE 57 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde gerçekleştirilen 6 ayrı saldırıda 57 Filistinli hayatını kaybederken, 93 kişi yaralandı. Toplamda ise, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda 35 bin 857 kişi yaşamını yitirirken, 80 bin 293 kişi yaralandı.

HAMAS İSRAİL ANLAŞMASI NE AŞAMADA?

Hamas ile İsrail arasında bir türlü sağlanamayan ateşks anlamasında görüşmeler kesilmiş durumda.

Hamas, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda bir ateşkes anlaşmasını kabul etmişti. Bu anlaşma, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmaların sona ermesini amaçlayan üç aşamalı bir plan içeriyordu.

İlk aşamada, çatışmaların geçici olarak durdurulması, rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail güçlerinin Gazze'nin belirli bölgelerinden çekilmesi öngörülüyordu Buna karşılık, İsrail önemli sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakacak ve Gazze'ye insani yardımın akışını kolaylaştıracaktı.

Fakat İsrail Hamas'ın kabul ettiği anlaşmayı reddederek masadan ayrıldı.

CIA Direktörü William Burns, anlaşmanın sağlanması için aktif olarak bölgede çalışmalar yürütmesine rağmen sonuç alınamadı.

Bakmadan Geçme