Gazze'de hedefine ulaşamayan İsrail savaşı genişletmek istiyor

İbrani "Maariv" gazetesinin haberine göre, siyonist rejim Lübnan'a karşı bir savaşa hazırlanıyor. Hazırlıkların tamamlandığı ve birkaç saat içinde Lübnan'a savaş ilan edileceği iddia edildi. Ancak, bu iddialar henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

İbrani 'Maariv' gazetesine göre, siyonist rejim, Lübnan'a karşı savaş hazırlıklarını tamamladı ve birkaç saat içinde savaş ilan ederek dünyaya duyurabilir. İddialar şu an için doğrulanmış değil.

Söz konusu haberin gerçeklik payının net bir şekilde belirlenmesi için diplomatik kaynaklar ve resmi açıklamaların beklenmesi gerekiyor. Bu gelişme, bölgedeki gerilimin artışına işaret edebilir.

NETANYAHU'NUN İKTİDAR KORKUSU

İbranice yayın yapan Maariv gazetesi, Benyamin Netanyahu'nun iktidarını korumak için Lübnan'a savaş açma ihtimali karşısında İsrail rejiminin yaşayacağı felakete ve Amerika'nın bu konudaki kaygılarına ilişkin kapsamlı bir dosya hazırladı.

'Beyaz Saray korkuyor: Netanyahu konumunu istikrara kavuşturmak için Lübnan'daki çatışmayı genişletebilir' başlıklı haberde Amerikan basınında ve düşünce kuruluşlarında yapılan değerlendirmelere yer verildi.

Maariv gazetesi, 'Washington Post'tan naklen Amerikalı yetkililerin Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Lübnan'daki çatışmaların yayılmasını iktidarını sürdürmenin anahtarı olarak görmesinden korktuklarını bildirdi.

Haberde Netanyahu hükümetinin 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunu engelleyememesi sebebiyle iç kamuoyunda sert eleştirilere muhatap olduğu da hatırlatıldı ve Amerikan rejiminin özel görüşmelerde İsrail'i Lübnan'da ciddi bir gerilimin tırmanmaması konusunda uyardığı da bildirildi.

Bakmadan Geçme