Google'dan Bir Özellik Daha! Yeni Biyometrik Doğrulama

Google, kullanıcı güvenliğini artırmayı hedefleyen yeni bir özellik olan Kimlik Kontrolünü kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Telefonunuzu daha güvenli olmasına olanak sağlayacak Biyometrik Doğrulama özelliği ilgili bilgiler işte sizlerle…

Google, Android 15 ile birlikte kullanıcı güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların telefonlarını daha güvenli hale getirerek, hırsızlık ve yetkisiz erişim gibi durumların önüne geçmeyi amaçlıyor.

Biyometrik Doğrulama

Google, Android 15 ile akıllı telefonlara gelecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde telefonunuz önceden belirlediğiniz güvenli konumların dışında olduğunda, yüz tanıma ya da parmak izi taraması gibi biyometrik doğrulama yöntemlerini kullanarak oturum açmanızı zorunlu kılacak. Bu özellikle telefon hırsızlığı ve yetkisiz erişim gibi güvenlik riskleri en aza indirgenmiş olacak.

Bu özellik ilk olarak Google Chrome tarayıcısında test edilmesi planlanıyor. Bu özellik sayesinde telefonunuz çalındığında ya da kaybolduğunda, cihazınıza erişim sağlayan kişilerin biyometrik doğrulama olmadan hassas bilgilerinize ulaşmasını engelleyecek.

En dikkat çekici özelliği ise güvenli olarak belirlediğiniz konumların dışında olduğunuzda, Kimlik Kontrolü özelliği sayesinde ödeme bilgileri, gizli sekmeler ve senkronizasyon ayarları gibi Chrome'un önemli bölümlerine erişmek için yüz tanıma ya da parmak izi taraması gibi biyometrik doğrulama yöntemlerini kullanılacak olması.

Bu özelikler sayesinde telefonunuza fiziksel olarak erişim sağlayan kişiler bile en hassas verilerinize ulaşamayacak.

Bakmadan Geçme