Gözaltına Astrolog Meral Güven İle İlgili Yeni Gelişme

Fenerbahçe'nin şampiyon olması yönünde söylediği sözlerle gündem olan Astrolog Meral Güven, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle dün gözaltına alınmıştı. Güven, bugün ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

'Fenerbahçe mucize bir şekilde şampiyon olacak' sözleriyle gündemi sarsan Astrolog Meral Güven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ve Galatasaray'ın şampiyon olmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA' SUÇUNDAN SORUŞTURMA

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven'in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK'nın 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ASTROLOG MERAL GÜVEN SERBEST BIRAKILDI

Güven, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adresinde yakalanarak gözaltına alınmasının ardından bugün serbest bırakıldı.

ASTROLOG MERAL GÜVEN OLAYI NEDİR?

Fenerbahçe İstanbulspor'u 6-0 yenmesine rağmen 99 puanla ikinci oldu. Sonuç böyle olunca bir haftadır konuşulan astrolog Meral Güven'in "Fenerbahçe geriden gelerek şampiyon olacak ve mucizevi bir kutlama olacak." ifadeleri gündeme geldi.

Şampiyonluk tahmini tutmayan Meral Güven, eleştirilere zehir zemberek sözlerle yanıt verdi.

Galatasaray'ın şampiyon olmasının ardından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Güven'in, "tehdit ve hakaret"ten iki olmak üzere, "kişilerin huzur ve sükununu bozma", "kasten yaralama", "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma" ile "taksirle yaralama" suçlarından toplam 6 kaydı olduğu ortaya çıktı.

ASTROLOG MERAL GÜVEN KİMDİR?

Astrolog Meral Güven, 5 Nisan 1984'te Kayseri'de dünyaya geldi. Güven, 12 yaşından beri astrolojik bakım yapma yeteneğine sahip olduğunu, hatta 7 yaşından itibaren farklı varlıkları görebildiğini dile getiriyordu. Yaklaşık 18 yıldır profesyonel olarak inisiyasyonla uğraşan Güven, daha önce 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı açıklamalarla adından söz ettirmişti.

Bakmadan Geçme