Gözü Yaşlı Aileler, Maden Ocağından Gelecek Mutlu Haberi Bekliyor

Erzincan'da dün yaşanan toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Göçük altında kalan işçilerin aileleri gözü yaşlı bir şekilde maden ocağından gelecek mutlu haberi bekliyor.

Şu ana kadar bulunanın olmadığı maden ocağına işçilerin aileleri de gelmeye başladı. Gözleri yaşlı bir şekilde çalışmaları takip eden ve yetkililerden bilgi alan aileler, gelecek mutlu haberi umutla bekliyor.

Amerika merkezli Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç İlçesi Çöpler köyündeki maden sahasında, dün saat 14.28'de Eski Değirmen mevkiinde heyelan yaşandı.

Maden ocağı sahasındaki 200 metre yüksekliğindeki biriktirilmiş toprak kaydı. 10 milyon metreküp olduğu hesaplanan kütlenin yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği tespit edildi. Koca bir dağın çöktüğü olayda toprak altında kalanların olduğu ihbarı üzerine bölgeye Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

827 Personel Arama Kurtarma Çalışmasında

Bölgede Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli AFAD ekipleri ile ile birlikte birçok gönüllü yardım kuruluşu kurtarma çalışmalarına katıldı. AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel, toprak kayması olan alanda görev yapıyor. 5 dron, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle çalışmalar devam ediyor.

Umutlu Bekleyiş Sürüyor

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ekipler de verdikleri molalarda yakılan ateşin etrafında ısınmaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinde ise toprak altında kaldıkları iddia edilen kişilerin aileleri de madene gelmeye başladı. O işçilerden biri olan Uğur Yıldız'ın kayınvalidesi gözyaşları içerisinde damadının kurtarılmasını bekliyor. İsmini vermek istemeyen gözü yaşlı kadın, '1,5 senedir kızımla evliydi. Evdeydim yakınlarımız toprak kayması olduğunu söyledi. Aradık ulaşamadık. Telefonu kapalıydı. Çok üzgünüm. Yardımcı olun kurtarın. 8 senedir burada çalışıyor' diye konuştu.

Yağış Bekleniyor

Öte yandan Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ekiplerin aramalarını sürdürdüğü İliç'te bugün yağmur yağışı ve hava sıcaklığının 4 derece olması bekleniyor.

Yağışlı havanın arama kurtarma çalışmasını sekteye uğratmasından ve yeni toprak kayması yaşanmasından endişe ediliyor.

Bakmadan Geçme