Gram Altın Rekora Doymuyor! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Dünyanın en güvenilir yatırım araçlarının başında yer alan altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Rekorlarına bir yenisini daha ekleyen gram altın ve çeyrek fiyatları merak konusu oldu. Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? En çok merak edilen sorular arasında ilk sıralarda yer aldı.

Fed'e yönelik güçlü faiz indirimi beklentileriyle yükselen ve beklentinin gerçekleşmesi sonrası rekor kıran altın fiyatları, kar realizasyonlarının ardından yeniden yükselişine ivme kazandırdı.

Dünyada en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi olan altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Türkiye'de de vatandaşların güvenli liman olarak gördükleri ve yatırım için ilk akıllara gelen altın rekor tazeledi.

GRAM VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altın serbest piyasada 2859 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken çeyrek altın fiyatları da 4788 TL'den satılıyor.

Ons altın, Fed'in parasal gevşemeye doğru agresif bir başlangıç ​​olarak görülen jumbo indiriminin hemen ardından çarşamba günü ons başına 2.600 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmişti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimleri konusundaki temkinli söylemleri ise kar realizasyonu yapmak isteyen yatırımcılar için bir çıkış kapısı olmuş ve altında zirveden geri çekilme yaşanmıştı.

Bu kapsamda kararların toplantıdan toplantıya alınacağını belirten Powell, “Son toplantıdan bu yana çok fazla veri geldi ve 50 baz puan indirimin doğru karar olduğuna karar verdik. Eğer uygun ise faiz indirimleri konusunda daha hızlı, daha yavaş gidebilir; gerekirse durdurabiliriz.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Altın fiyatlarının yükselmesinde küresel ekonomik belirsizlikler, özellikle enflasyon endişeleri ve büyük merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler etkili oldu. Ayrıca, jeopolitik gelişmeler ve piyasalardaki risk algısının artması da güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırıyor.

Dolar/TL kurunun yükselmesi, gram altın fiyatlarındaki bu hızlı artışın en önemli nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yurt içindeki döviz kurundaki yükseliş, TL bazında altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Altın, güvenli liman olarak görüldüğü için ekonomik belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların sürebileceğini ve yatırımcıların dikkatli adımlar atması gerektiğini vurguluyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme