Hafize Gaye Erkan Forbes dergisi listesine mi giriyor?

Forbes dergisi 2023 yılı Dünyanın En Güçlü Kadınlar listesini yayınlamıştı. Bu listede yer alması bazı isimlere dikkat çekti. Hafize Gaye Erkan kimdir?

Dergide Erkan ile ilgili yer alan değerlendirmede, "Hafize Gaye Erkan, bu yıl Türkiye'de merkez bankası başkanlığına seçilerek bir ilke imza attı. Erkan, Türkiye'de bu göreve gelen ilk kadın oldu. Ayrıca yüksek enflasyon eğilimlerinin ülke üzerinde de ekonomik baskı yarattığı bir dönemde bu görevi üstlendi. Eski Goldman Sachs bankacısı olan Erkan, tüketici ve yatırımcıların Türk lirasına olan güvenini yeniden tesis etmekle görevlendirildi" denildi.

Forbes'un 2024'te takip edilmesi gereken kadınlar listesi

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre; Michele Bullock ve Hafize Gaye Erkan: Bullock ve Erkan bu yıl sırasıyla Avustralya ve Türkiye'de merkez bankası başkanlığına seçilerek engelleri aştılar.Bu görevlere gelen ilk kadınlar oldular. Ayrıca yüksek enflasyon eğilimlerinin her iki ülke üzerinde de ekonomik baskı yarattığı bir dönemde göreve geldiler.

Eski bir Goldman Sachs bankacısı olan Erkan, Türk lirasına olan tüketici ve yatırımcı güvenini yeniden tesis etmekle görevlendirilirken, Bullock da kısa süre önce Sydney'de bir grup ekonomiste Avustralya'da enflasyonun yüzde 3'ün altına düşmesinin iki yıl daha alabileceğini söyledi.

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan (d. 1979, İstanbul), Türk ekonomist, bankacı ve mühendis. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının görevdeki başkanıdır. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti ve orada finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı.Bazı ekonomi dergileri tarafından dikkat çeken genç ekonomistler arasında gösterildi. Haziran 2023'te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirildi ve bu göreve atanan ilk kadın oldu.

Bakmadan Geçme