Halil Konakçı'dan Bahçeli'yi Kızdıracak Şeyh Said Çıkışı

Özellikle sosyal medyada yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken imam Halil Konakçı, son günlerin popüler tartışma konusu 'Şeyh Said' konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyasetin de gündeminde genişçe yer bulan ve İYİ Parti'de bir milletvekili, 12 bin 750 üyenin istifasıyla sonuçlanan “Şeyh Said” konusuna, MHP Lideri Devlet Bahçeli de partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarla katılmıştı.

Bahçeli, Şeyh Said'in vatan haini olduğunu iddia ederek çok ağır açıklamalarda bulunmuştu.

Sadece Şeyh Said'e yönelik değil O'nu övenlere yönelik de eleştirilerde bulunan Bahçeli, açıklamasında; “Hınıslı Sait bir vatan hainidir. Kim övgü ile bahsediyorsa o da haindir” ifadelerine yer vermişti.

Şeyh Said Efendi bir hain değil şehit bir Müslümandır


Sosyal medyadaki açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken ve “sosyal medya fenomeni imam” olarak tanınan Halil Konakçı da Şeyh Said tartışmasına dahil olan isimlerden oldu.

Konakçı, sosyal medya hesabından MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Şeyh Said'in hain olmadığını ifade eden Konakçı, Devlet Bahçeli'nin sözlerine atıfta bulunarak, “Şeyh Said Efendi bir hain değil bir çok vesika ile ispatlandığı üzere sadece yıkılan dini değerlerini korumaya çalışan ve bu uğurda şehit olan bir Müslümandır.” açıklamasında bulundu.


Şeyh Said bir İslam kahramanıdır.


Artık gür bir edayla bu konuların tartışılabildiğine dikkati çeken Konakçı, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda şu ifadelere yer verdi;

“Bu hafta yüksek sesle Şeyh Said'i tartıştık. Gizli gizli, fısır fısır değil. Fısır fısır biz konuşuyorduk hep. Benim okul kitabımda Şeyh Said'in resmi vardı vatan haini diye. Şimdi gümbür gümbür Şeyh Said hain değildiri konuşuyoruz. Bak buradan da ilan ediyorum. İngilizlerle anlaşmışmış… Hayatında İngiliz mi gördü acaba Şeyh Said. Hayatında bir ecnebi gördü mü? Şeyh Said bir İslam alimiydi. Nakşbendiydi. Niçin ayaklandı? İslam yıkıldığı için ayağa kalktı adam. İslam'ı yıkmayın dedi adam. Bunun için ayaklandı. Adama iftira attılar. İngilizlerle anlaşmışmışta… hayatında İngiliz mi gördü acaba? Bak bugün yüksek sesle tartışıyoruz. Demek ki iyiye giden bir şey var. Şeyh Said bir İslam kahramanıdır. İslam'ın izzetini koruyum derken her alanda koruyacaksınız. Müslümanların da… tek bir kişi olsa bile. Allah gerçek kahramanlarımızın derecesini ali eylesin.”

Konakçı'nın bu açıklamalarının ardından Bahçeli'nin ne diyeceği merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme