Hamas - İsrail Savaşının Galibi Kim Olur? 80.yıl Laneti Nedir?

Hamas ile İsrail arasında süren savaş Kuran-ı Kerim'de ve Hadis-i Şeriflerde zikredilmiş. İsrail'in korkulu rüyası olan 80. yıl laneti nedir?

Yıllardır süren İsrail - Filistin çatışmasında şuana kadar yaşanmış en kapsamlı savaş yaşanıyor.

7 Ekimde başlayan savaşta İsrail bir türlü başarı elde edemezken binlerce Filistinli Müslüman'ı öldürmekten ve şuana kadar uygulamadığı tüm vahşiliği ortaya koymaktadır.

Uzmanlara göre İsrail'in tüm sanırları aşan bu tavrının altında yatan başka bir gerçeğin olduğunu söylüyor. İşte şok eden İsrail gerçeği.

Hadis Alimleri bu savaşı şu beş madde de özetliyor ve İsrail'in mutlaka savaşın mağlubu olacağını ifade ediyor.

1-İsrail zulmün ve cürmün her türlüsünü işlemekte. Zulümle abâd olunmaz.

"Sonunda zulmeden kavmin kökü kesildi. Her türlü övgü, âlemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur."(Enam 45)

2- Rasulüllah Efendimiz Müslümanların Yahudilerle savaşıp onları Müslümanların yeneceğini müjdelemektedir.


"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; ‘Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudi'dir, gel de onu öldür!' diye haber verecektir. Sadece garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır.”(Müslim)

3-Peygamberimiz mescidi Aksa ve civarında düşmana karşı galip olacak "Taifeyi mansurayı müjdelemekte"

Ebû Ümâme (r.a.) Hz. Peygamber'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

“Ümmetimden bir topluluk daima hak üzere olacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah'ın emri gelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç, muhalefet edenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.”

“Yâ Rasûlallah! Onlar nerededirler?” dediler.

O: “Onlar, Beyt-i Makdis'te ve Beyt-i Makdis'in etrafındadırlar” buyurdu."

4- Yahudilerin 80.yıl sendromu ve laneti:


Yahudi devletleri 80.yılı görmeden çöküşe geçip yıkılmaya başlamış. Yahudiler 75.yılında bu sendromu ziyadesiyle hissetmeye başladılar.


Aksa Tufanı uzadıkça tedirginlikleri artmakta.
Merhum Ahmet Yasin bu hakikati ara ara dillendirir ve şöyle derdi siyonist İsrail devleti 2027' yi göremeyecek.


Geçen haftalarda Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde Yahudilerin 80.yıl laneti ifadesiyle tekrar hatırlatmıştı.Hatta Ehad Barak biz yahudiler bütün planımızı 80 yılı geçip 100.yılı bulmak üzere yapmalıyız diyerek bu sendromun baskısının ne denli ağır olduğunu ifade etmiş oldu.

5- İsra suresinde israil oğullarının iki defa ifsatlarının olacağı ve bu ifsatlarının faturasını zilletle ödeyecekleri ifade ediliyor.

Sanki bu Medinede Rasulüllah Efendimize ihanetle ilk ifsatlarından sonra ikinci ifsatları ve bunun faturasını onlara Muhammed (as)'den sonra Muhammed ummetinin Mücahitleri ödetecek...

Bakmadan Geçme