Hataylı Depremzede Bakan Murat Kurum'a İsyan Etti! Ben AK Parti Üyesiyim, Bana Bu Yapılıyorsa Vatandaşa Neler Yapılıyordur!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da depremzede bir vatandaşın isyanıyla karşılaştı.

6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde en çok hasar gören illerden birisi olan Hatay'da incelemelerde bulunmak üzere şehre giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Çarşı esnafı ziyaretinde yanına yaklaşan depremzede bir vatandaş Bakan Kurum'a adeta isyan etti.

6 ay önce anne ve babasını kaybettiğini belirten depremzede vatandaş, "Annemi babamı kaybettim. Bütün malımı, mülkümü kaybettim rezerv alan ve riskli alan ilan ettiğiniz yerleri herşeyimi kaybettim. 50 milyon dolarımı kaybettim. Devlet el koydu, hiçbir şekilde şuan ne kira veriyorsunuz ne bir şey yapıyorsunuz beni hayata mahkum ettiniz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Bakan Kurum'un, "Öyle olmaması lazım" demesi üzerine depremzede vatandaş, "Öyle oldu ama beş kuruş para alamıyorum. Babamdan kalan yerlerin üzerine 404 tane dükkan yapıldı. Bana bir tane dükkan vermediniz. Vali bana diyoruki; babanın malından mı istiyorsun. Evet babamın malından istiyorum. Ben AK Parti'de üyeyim. Bana bu yapıldıktan sonra başka vatandaşa neler yapılıyordur" diyerek adeta isyanını dile getirdi.

Bakam Kurum, depremzedenin serzeninin ardından "Öyle olmaması lazım. Ben ilgili arkadaşlarımla görüşeyim" demekle yetindi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme