Hayvan Yemi ve Gübreye de mi Vergi Geliyor?

Türkiye'de yeni vergi paketi ve içeriği tartışma konusu olurken bir verginin de hayvan yemi ve gübreye geleceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Milyonlarca besici ve çiftçi hayvan yemi ve gübreye vergi mi geliyor? sorusunun cevabını merak etmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi paketi üzerinde çalıştığı ve önümüzdeki günlerde bir çok alanda yeni vergilerin uygulanabileceği konuşulurken hayvan yemi ve gübreye geleceği iddia edilen vergiler gündem oldu.

Özellikle hizmet sektöründe çalışanların aldığı bahşişlere de vergi uygulanacağı iddiası henüz gündemdeki yerini korurken bir iddia da hayvan yemi ve gübreye yönelik geldi.

Kamuoyunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, "hayvan yemine %10, gübreye ise %20 KDV getirmeyi planlıyor" iddiası besici ve çiftçiyi kara kara düşündürmeye başladı.

Bir çok besici ve çiftçinin girdi maliyetleri çok yüksek olduğu için besiciliği ve çiftçiliği bıraktığını belirtirken iddia edilen vergilerin bahsedilen ürünlere uygulanması halinde besicilik ve çiftçiliğin tamamen bitebileceği belirtildi.

Türkiye'nin önemli ekonomi profösörlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş da iddia edilen uygulamaya yönelik paylaşımda bulundu.

Demirtaş, sosyal medyadaki vergi iddiasını alıntılayarak; "Son derece YANLIŞ bir uygulama daha. Bunu bırakın. Kamu Bankalarından verilen ve geri ödenmeyen kredilerin peşine düşün." ifadelerine yer verdi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme